Gemeente Roermond

Cuypersconcert Romus Ensemble in het Stedelijk Museum

Op zondag 18 maart vindt er in het Stedelijk Museum Roermond het zesde Cuypersconcert van de nieuwe reeks plaats. De muziek wordt verzorgt door Nicole Heijnen (dwarsfluit), Marjetta Fehres (harp) en Anne-Claire Schrijnemaekers (piano). Zij brengen een repertoire ten gehore met werk van onder andere Fauré, Elgar en Mozart.

De Cuypersconcerten worden gehouden in de muziekzaal van de Cuypers kunstwerkplaatsen. Deze muziekzaal werd als onderdeel van het historische gebouwencomplex in 1905 gebouwd door architect Jos Cuypers, zoon van architect Pierre Cuypers. De zaal is uitgevoerd in een aan de art deco verwante stijl en voorzien van meubilair dat in het woonhuis van Pierre Cuypers heeft gestaan.

Het concert is het zesde in een serie concerten die eenmaal per maand op zondagochtend worden gehouden van 11.30 tot 12.45 uur. Er is plaats voor maximaal 50 personen, de toegang inclusief een drankje in de pauze is 5,--.

Nicole en Marjetta spelen verschillende werken van Fauré, Ortiz, Godard en Elgar. Na de pauze spelen ze een fluit- en harp concert van Mozart, waarbij Anne-Claire Schrijnemaekers ze op piano begeleidt.

Het is mogelijk vooraf te reserveren voor de concerten. Dit is niet noodzakelijk, wel gewenst. De capaciteit van de muziekzaal is 50 personen. Reserveren kan via telefoonnummer 0475 - 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl.

Intiem huiskamerconcert Cuypers muziekzaal 18 maart: Nicole Heijnen (dwarsfluit), Marjetta Fehres (harp) en Anne-Claire Schrijnemaekers (piano) Programma: Werk van E. Elgar, G. Fauré, B. Godard, Ortiz en fluit- en harpconcert c-dur KV299 van W.A. Mozart, met begeleiding op piano.

De zaal is geopend vanaf 11.00 uur. Entree 5,-, inclusief een drankje in de pauze. Neem voor het volledige programma contact op met het museum, tel. 0475 - 333 496 of museum@roermond.nl. De Cuypers kamerconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Muermans Projectontwikkeling en Management BV. Publicatiedatum: 07.03.2007 Bijgewerkt: 07.03.2007