Ingezonden persbericht


Persbericht
13 maart 2007

Cabaretiers lezen voor

Gratis reizen per trein met het Boekenweekgeschenk

Op zondag 18 maart kan iedereen op vertoon van het Boekenweekgeschenk De Brug van Geert Mak de hele dag gratis met NS reizen. Ook de Turkse vertaling Köprü geeft recht op gratis reizen. Het is voor de zesde keer dat NS, hoofdsponsor van de Boekenweek, deze mogelijkheid biedt. Het aanbod geldt voor de 2e klas en voor alle binnenlandse treinen van NS.

Het thema van de Boekenweek 2007 is humor. Het motto: LOF DER ZOTHEID ­ Scherts, Satire en Ironie. In aansluiting hierop zullen op zondag 18 maart een aantal cabaretiers in de trein een eresaluut aan de Nederlandse literatuur brengen door passages uit een boek voor te lezen waarin voor hen de kracht van humor schuilt.

De cabaretiers die reizigers op 18 maart in de trein kunnen aantreffen: Arno van der Heyden (van Groningen naar Zwolle) Dolf Jansen (van Amsterdam Centraal naar Heerhugowaard) Hassan's Angels (Elyan Akyildiz en Inci Lulu Pamuk) (van Utrecht Centraal naar Nijmegen) Jan-Jaap van der Wal (van Amsterdam Centraal naar Rotterdam Centraal) Javier Guzman (van Amsterdam Centraal naar Amersfoort) Jeroen van Merwijk (van Utrecht Centraal naar Zwolle) Marcel Verreck (van Amsterdam Centraal naar Leiden Centraal) Vincent Bijlo (van Utrecht Centraal naar Eindhoven)

De exacte routes en vertrektijden zijn vanaf 16 maart te vinden op www.tijdvoorlezen.nl en www.boekenweek.nl De coupé waar de cabaretier voorleest is herkenbaar aan raamposters.

Het Boekenweekgeschenk wordt tijdens de Boekenweek (14 t/m 24 maart) aangeboden door de boekhandel bij besteding van tenminste 11,50 aan Nederlandstalige boeken. Nieuwe leden van de bibliotheek ontvangen een bon voor het Boekenweekgeschenk.

Noot aan de redactie: voor meer informatie, NS Persvoorlichting: 030 235 70 70. Indien u mee wilt reizen, graag vooraf aanmelden bij Anneloes Oosterlee, anneloes@vankeep.nl, tel. 0297-564749 of mobiel 06 28443465

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum
Pagina 2/2

NS
NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt over een spoorwegnet van ruim 2000 km lengte met 4500 treinritten per dag het vervoer van bijna 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 377 stations. NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland: op de drukste corridors naar de Randstad en tussen de grote steden heeft de trein een marktaandeel tussen de 30 en 60%. NS stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations.

In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Bijna 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten.

Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --