Ingezonden persbericht


Laren, 14 maart 2007

Dé serie met ballen

Voetbalvrouwen trappen zondag af op tien

Aanstaande zondag om 20.30 uur trappen de Voetbalvrouwen af op Tien. In deze gloednieuwe dramaserie van Tien worden alle bestaande - en nog veel meer - clichés over voetbalvrouwen bevestigd én uitvergroot. 'Voetbalvrouwen' is een serie met ballen, ontroerende momenten en vooral veel humor, met onder anderen Leontine Borsato, Nicolette van Dam en Bas Muijs.

Renske Veldman (Sophie van Oers) is de mooie vriendin van de kersverse godenzoon Danny Doornbos (Mike Weerts), de nieuwe spits van de grote Amsterdamse voetbalclub Heros. Renske en Danny komen uit de provincie en moeten behoorlijk wennen aan hun nieuwe, flitsende leventje in de hoofdstad met volop persaandacht en hordes fans. En niet in het minst moeten ze wennen aan hun nieuwe huis, waar een jaar geleden een voetbalvrouw blijkt te zijn vermoord...

Daarnaast spelen de verhalen van drie andere voetbalvrouwen een belangrijke rol. Zo is daar de op publiciteit beluste Melanie (Lone van Roosendaal) die koste wat kost in de picture wil blijven en wanhopige pogingen doet haar man Jeffrey (Barry Atsma), een spits op zijn retour, aan het voetballen te houden. Leontine Borsato speelt Liz, de vrouw van de trainer Arjan Duivendrecht (Victor Löw), die schoon genoeg heeft van voetbal en haar man nu eindelijk eens voor zichzelf wil. En Solange (Nicolette van Dam), die alles pikt van haar Italiaanse driftkikker Italo (Bas Muijs).

Op de achtergrond spelen de conflicten in de kleedkamer tussen de mannen van Heros, die op hun beurt hun weerslag hebben op de relaties tussen de vrouwen. Kortom, alle ingrediënten voor een serie met ballen, drama, intriges en humor!

Voetbalvrouwen, vanaf 18 maart iedere zondag om 20.30 uur op Tien

Tien

Televisiezender Tien maakt deel uit van Talpa TV, onderdeel van Talpa Media Holding. Tien is in augustus 2005 begonnen met uitzenden, toen nog onder de naam Talpa. Tien is een moderne en vooruitstrevende zender met voornamelijk Nederlands product die zich onderscheidt met veel kwalitatief hoogwaardige amusementsprogramma's, dramaseries en topvoetbal. Dankzij tal van crossmediale activiteiten geeft Tien een extra dimensie aan televisie als medium.



Ingezonden persbericht