LLiNK

Rotterdam, donderdag 15 maart 2007


- PERSBERICHT -

Praktisch Natuurbeheer in de Geitenwollensokkenshow

Francisco van Jole spreekt met Edo van Uchelen over zijn idealen, drijfveren en het boek 'Praktisch natuurbeheer: amfibieën en reptielen'. In dit boek staan tips om de leefgebieden van deze koudbloedige dieren te verbeteren. De Geitenwollensokkenshow is zondag 18 maart om 20:00 te beluisteren op Radio 1.

Reptielen en amfibieën laten zien hoe het gesteld is met de natuur. Uit het feit dat alle soorten in ons land beschermd zijn, zou je kunnen opmaken dat het niet alleen slecht gaat met deze dieren, maar ook met de natuur in het algemeen. Van Uchelen behandelt in zijn boek op eenvoudige wijze maatregelen die van belang zijn voor padden, kikkers, salamanders, hagedissen en slangen. Het gaat daarbij om vragen als: Wanneer is het nodig om te plaggen, te begrazen of te maaien? Hoe leg ik een poel aan? En hoe maak ik een bosrand aantrekkelijk voor amfibieën en reptielen? Het boek dient als leidraad voor beheerders van natuurterreinen, van stedelijk groen, voor landgoedeigenaren, particuliere terreinbezitters en mensen met een natuurvriendelijke tuin.

Van Uchelen is ook eigenaar van reisbureau Eco Tourist Services. Het bureau organiseert vogelreizen, voor het zoeken naar en het waarnemen van bepaalde soorten vogels. Bij Eco Tourist Services kan je ook natuurreizen voor kleine groepen boeken naar ongerepte natuurgebieden binnen en buiten Europa. Meestal gaat van Uchelen zelf mee als reisleider, waardoor hij een groot deel van het jaar in het buitenland vertoeft.

'De Geitenwollensokkenshow' is zondag 18 maart om 20:00 uur te beluisteren op Radio 1. 'De Geitenwollensokkenshow' is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, Radio 5, 3FM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT