Ingezonden persbericht


Laurens Abbink Spaink te gast in de talkshow Idolaat bij het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

PERSBERICHT

Komende zondag 18 maart is Laurens Abbink Spaink te gast in de talkshow Idolaat bij het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam. Idolaat is een zondagmiddagprogramma met schrijvers en beeldend kunstenaars, rondom het thema bewondering. Schrijvers tonen hun passie voor een beeldend kunstenaar of andersom. Gespreksleider Fred van der Hilst, als interviewer vooral bekend van de Floorshow, praat zondag met Abbink Spaink over de Chapman Brothers. Kunstenaar Jack Segbars leidt de middag in met een gesproken column en de Rotterdamse zangeres Plattèl brengt nummers ten gehore van Judee Sill (1944-79), een jonggestorven Amerikaanse singer/songwriter die zich liet inspireren door Pythagoras en Jezus zag als sensuele held. De middag is gratis toegankelijk en duurt van 15 tot 17 uur.

Idolaat is een vierdelige talkshowserie die zich beweegt op de raakvlakken van idolatrie en kunst: illusie, esthetiek, identificatie, sublimatie, en de relatie tussen woord en beeld, mythe en icoon. Aan de hand van interviews, beeld- en geluidsmateriaal ontstaat een dubbelportret, want de fascinatie voor de ander en diens werk zegt veel over de kunstenaar zelf. Een terugkerende vraag hierbij is hoe ver passie reikt en in hoeverre men passie mag of durft te tonen.

Idolaat is een samenwerkingsproject met Ram Horna Literaire Producties en vindt plaats in het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam. De middagen zijn gratis toegankelijk en beginnen om 15 uur. In de sloteditie op 15 april praat Van der Hilst met Moniek Toebosch over Anna Blaman.

Meer informatie: Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Sandra Smets (010 2092160) / www.cbk.rotterdam.nl