Ingezonden persbericht


HAAGSE HUMOR FESTIVAL IN CENTRALE BIBLIOTHEEK

Speciaal met het oog op de Boekenweek presenteert de R.G. Ruijs Stichting op zondag 18 maart aanstaande in de Centrale Bibliotheek aan het Spui een programma dat bol staat van de (Haagse) humor.

Een fraaie dwarsdoorsnede van onvervalste Haagse humor gaat ervoor zorgen dat niemand deze zondagmiddag de bibliotheek zonder glimlach op het gelaat zal verlaten. In het programma wisselen jonge en gevestigde talenten elkaar af in columns, gedichten, conferences en muziek.

Sjaak Bral en Marnix Rueb presenteren en signeren hun nieuwste boek 'Eigentijdse Ergernissen'. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan een bekende markante persoonlijkheid. Na afloop zullen de auteurs op de hen welbekende wijze hun boek signeren bij de boekentafel van Boekhandel Paagman. Met verder o.a. kolderieke columns van Julius Pasgeld en Karel Kanits, verfrissende poëzie van de jonge Haagse dichters László Huszár en Olivier van Nooten, en lichtzinnige muziek van Dr. Bongobrain. En meer.

Haagse Humor Gezocht
Ook is er een open podium voor komieken. De R.G. Ruijs Stichting vermoedt namelijk dat het in Den Haag barst van het komisch talent. 'Haagse humor' is niet voor niets een fenomeen! Het HAAGSE HUMOR FESTIVAL stelt zijn podium graag open voor kersverse stand-up comedians, conferenciers en mensen die een eigentijdse ergernis, of gewoon een leuk verhaal of een goeie mop willen vertellen. Voor de leukste komiek ligt er een aardige prijs klaar. Wie dat is wordt bepaald door een vakkundige jury met onder andere humorkanonnen Sjaak Bral en Marnix Rueb.

Voor het open podium kunnen kandidaten zich nog tot en met 16 maart aanstaande aanmelden. Alle informatie is te vinden op www.stichtingruijs.nl.



Ingezonden persbericht