Gemeente Utrecht


Persbericht


Vroege vogels in Lunetten

Op zondagochtend 18 maart organiseert Koppelsteede in Lunetten in samenwerking met Milieupunt Zuid een vroege vogelexcursie. De excursie start om 8.00 uur vanaf het terrein van de stadsboerderij en zal begeleid worden door twee ervaren natuurgidsen. Na afloop van de wandeling wordt er koffie met krentenbollen geserveerd op de stadsboerderij.

Nu het weer vroeger licht wordt, laten de vogels vaker van zich horen. Ze zijn in dit jaargetijde goed te zien, omdat er nog geen bladeren aan de bomen zitten. Tijdens de wandeling zal er veel aandacht zijn voor het herkennen van vogels aan hun geluid, uiterlijk en gedrag. De gidsen zullen u hier meer over vertellen.

Aan het einde van de excursie zijn deelnemers in staat om een aantal algemene vogels van de wijk Lunetten te herkennen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Het is raadzaam een verrekijker mee te nemen. Mocht je die niet hebben dan zijn er enkele beschikbaar op de boerderij.

Koppelsteede is vanaf 7.45 geopend. Deelname is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met Koppelsteede, telefoonnummer: 030 - 2863840

---



Gemeente Utrecht