Ingezonden persbericht


New Zealand Winegrowers aanwezig op ProWein Stand 6/J 30

Persbericht

New Zealand Winegrowers, het overkoepelende orgaan voor de promotie van Nieuw Zeelandse wijnen, presenteert zich tijdens ProWein met een gemeenschappelijke stand. In totaal zullen 16 top producenten acte de présence geven en zullen er meer dan 72 wijnen van uit verschillende streken en wijnjaren, te proeven zijn. Het merendeel hiervan is van de nieuwste jaargang 2006 en wordt voor het eerst in Europa gepresenteerd.

Jaargang 2006

De 2006 jaargang is met een oogst van 185.000 ton, een nieuw record voor de Nieuw Zeelandse wijnindustrie. De groei in volume bedraagt 11% t.o.v. 2004, het vorige recordjaar en is het resultaat van de uitbreiding van het totale oppervlakte aan wijngaarden met 18 % in dezelfde tijdsbestek. Daarentegen was de wijnoogst van 2005 veel kleiner, het gevolg van het koude weer gedurende de bloeiperiode. Anno 2006 bedraagt het totale oppervlakte aan wijngaarden 22.000 hectare en zijn er 529 wineries actief in Nieuw Zeeland.

Zonnige toekomst

De jaargang 2006, komt in een tijd waarin de toekomst, er voor de export van Nieuw Zeelandse wijnen bijzonder goed uit ziet. In totaal neemt de export, 55% van de totale wijnproductie in. De cijfers van januari 2007, laten een nieuw export record zien van 67.3 miljoen liter, een stijging van 18.0% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Deze stijging was mede te danken aan de volgende export markten: Australië +39%, Duitsland +36%, Ierland +55%, UK +10%, USA +9%.

Speciale Proeverijen op de stand

Elke dag om 15.00 uur, zullen er op de stand van New Zealand Winegrowers, becommentarieerde proeverijen worden georganiseerd, met elke dag een ander thema.

Zondag 18 maart: de wijnregio's van Nieuw Zeeland in vogelvlucht

Deze proeverij wordt becommentarieerd door Warren Adamson, directeur New Zealand Winegrowers en geeft inzicht in de belangrijkste wijngebieden en druivenrassen.

Maandag 19 maart: Pinot Noir van Nieuw Zeeland

Deze proeverij wordt becommentarieerd door Kai Schubert van Schubert Wines en gaat dieper in op de vraag waarom Nieuw Zeeland zo geschikt is voor verbouw van top Pinot Noir wijnen.

Dinsdag 20 maart: aromatische druivenrassen

Deze proeverij wordt becommentarieerd door Hermann Seifried van Seifried Estate. Nieuw Zeeland is wereldbekend om zijn Sauvignon Blanc, maar daarnaast worden er nog andere aromatische druivenrassen verbouwd. Tijdens deze proeverij kan de bezoekers kennis maken met aromatische druivenrassen zoals Riesling, Pinot Gris and Gewürztraminer.

Deelnemende wijnproducenten ProWein

New Zealand Winegrowers is aanwezig in hal 6, stand nummer J 30, samen met de volgende wijnproducenten: Craggy Range, Felton Road, Fromm Winery, Kahurangi Estate, Kumeu River, Lawson's Dry Hills, Matua Valley Wines Ltd, Maven Wines Ltd, Nautilus Estate, Palliser Estate, Pegasus Bay, Schubert Wines Ltd, Seifried Estate, Staete Landt Vineyard Ltd, Villa Maria Estate, Waipara West

NB de onderstreepte wijnproducten, zoeken nog een wijnimporteur in Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Warren Adamson - Director UK & Europe

New Zealand Winegrowers

Phone: +44-207-973-8079

e-mail: warren@winzuk.com

of

Melman Communications

Ghislaine Melman

T: 071 - 572 42 02

M : 06 - 14 789 441

E: info@melman-communications.nl

----------