Ingezonden persbericht


Muzikaal talent in AMERSFOORT JAZZ TALENT AWARD

Zondag 18 maart vindt de tweede voorronde plaats voor de landelijke Amersfoort Jazz Talent Award 2007. Twee van in totaal zes genomineerde bands zullen in Theater Borra laten horen waarom ze genomineerd zijn voor de Ajta 2007.

Om 15 uur valt er te luisten naar het talent van Margriet Sjoerdsma en haar begeleidend trio uit Rotterdam. De zangeres voorziet oude ?standards? van frisse arrangementen. Ze zingt virtuoos maar ook met gevoel, en haar trio herinnert bij vlagen aan dat van jazzgigant Bill Evans.
Om 16.30 Jerome Hol en medemusici, ook uit Rotterdam. Een trio ? gitaar, basgitaar en drums ? dat jazzwerk speelt met een heavy metal-aanpak. ?Jimi Hendrix meets John Coltrane?, riep een van de juryleden. Er wordt robuust en met een verfrissende onbekommerdheid gemusiceerd.

De Amersfoort Jazz Talent Award wordt in 2007 voor de tweede keer uitgereikt. Amersfoort bevindt zich in het middelpunt van de jazz. Met de waardevolle programmering door het jaar heen van het JazzPodium Amersfoort, het geroemde Jazzfestival Amersfoort in mei en diverse in de stad wonende jazzmusici van naam, is de prijs voor jong talent zeer op zijn plaats in deze stad. Theater Borra op de Hof biedt daarbij een warm onderdak aan publiek en musici.

De winnende jazzformatie van de Talent Award gaat naar huis met een geldbedrag van 2500,- euro en een wisseltrofee. Uit de tientallen inzendingen voor de Ajta 2007 is door de jury een selectie gemaakt van zes getalenteerde bands. Deze formaties spelen in Theater Borra in Amersfoort op drie zondagmiddagen (2 concerten per middag, nog op 18 maart, 1 april) voor een plaats in de finale. Kort na het laatste concert wordt bekend gemaakt welke drie formaties doorgaan naar de muzikale eindstrijd. De finalisten spelen op het Amersfoortse Jazzfestival op zondag 13 mei voor de geldprijs en de wisseltrofee van de Amersfoort Jazz Talent Award.
Ook dit keer wordt een geinspireerde middag verwacht, zowel voor de deelnemers als voor het publiek. Het eerste voorrondeconcert op 4 maart heeft deze verwachting al waar gemaakt.

De jury bestaat uit twee toonaangevende jazzprofessionals en drie vertegenwoordigers (en natuurlijk jazzkenners) namens de organiserende partijen JazzPodium Amersfoort, Amersfoort Jazzfestival en de Rabobank. De jury staat opnieuw onder leiding van Jeroen de Valk (schrijver van jazzboeken en AD/UN-redacteur).
www.amersfoortjazztalentaward.nl

AMERSFOORT JAZZ TALENT AWARD AGENDA:
AGENDA
Voorrondeconcerten Amersfoort Jazz Talent Award (3x2 bands) - gratis toegankelijk
Lokatie: Theater Borra, Hof 25, Amersfoort

4 maart - geweest

zondag 18 maart (15-18 uur)
Margriet Sjoerdsma en trio (concert 1).
De zangeres voorziet oude -standards- van frisse arrangementen. Ze zingt virtuoos maar ook met gevoel, en haar trio herinnert bij vlagen aan dat van jazzgigant Bill Evans.
Jerome Hol en medemusici(concert 2).
Een trio - gitaar, basgitaar en drums - dat jazzwerk speelt met een heavy metal-aanpak. -Jimi Hendrix meets John Coltrane-, riep een van de juryleden. Er wordt robuust en met een verfrissende onbekommerdheid gemusiceerd.

zondag 1 april (15-18 uur)
Grand Wazoo/Franke van der Molen (concert 1)
Jazzest/Julia Oschewsky (concert 2)

Finale (3 bands) - gratis toegankelijk
Lokatie: afwisselend Groenmarkt en Appelmarkt op Amersfoort Jazz festival zondag 13 mei (13-17 uur)
Op zondagmorgen treedt ook op: Ruben Samama uit Den Haag met zijn kwartet, winnaar van de Ajta 2006.


---
Noot redactie/niet voor publikatie:
Meer informatie over de Amersfoort Jazz Talent Award is te vinden op www.amersfoortjazztalentaward.nl. (ook voor korte geluidsfragmenten) Of mail naar: Hinotes@amersfoortjazztalentaward.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de coordinator, Hetty van Oordt, telefoon 06-52038824.