Gemeente Nijmegen

Piet van Ewijk krijgt Zilveren Waalbrugspeld

17/03/2007

Voor al zijn werk voor het stadsdeel Dukenburg en vooral voor de Ontmoetingskerk krijgt Piet van Ewijk (70) op zaterdag 17 maart de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld.

Piet van Ewijk viert op 17 maart zijn 40-jarig jubileum als koster in de Ontmoetingskerk. In 1967 is hij met dit werk begonnen als vrijwilliger, later kreeg hij er een vergoeding voor. Decennialang bracht hij huisbezoeken aan bewoners van zorgcentrum de Orangerie in Dukenburg. Deze huisbezoeken bracht hij tot 2002 twee keer per week. Vanaf 2002 bereidde hij de diensten voor in de Orangerie. Dit deed hij eenmaal per drie weken.
Van Ewijk helpt verder mee in de Klaaswinkel, een markt voor gebruikte goederen, die jaarlijks wordt gehouden in de Ontmoetingskerk. Hij behartigt de afdeling kleding en treft voorbereidingen. Zo zorgt hij dat de kleding wordt opgehaald bij particulieren en sorteert hij de kleding. Daarnaast is hij ook nog lid van de bloemsierkunstgroep. Eenmaal per vier weken verzorgt hij de bloemversiering in de kerk. Ook brengt hij de kerkelijke post rond.

Op zaterdag 17 maart 19.15 uur krijgt Piet van Ewijk de Zilveren Waalbrugspeld ter gelegenheid van het veertigjarige jubileum uitgereikt door loco-burgemeester Paul Depla. Dit vindt plaats in de Ontmoetingskerk , Meijhorst 7033 in Nijmegen.