Digitale Gemeente Houten

Nelleke en Noel naar 'het grote Oranje'

zondag 18 maart 2007 - Bron: Trefpunt (Edwin Koene)

HOUTEN - Nelleke Smits en Noel Delfgaauw uit Houten zijn door de KNVB geselecteerd als officiële ballenjongens/meisjes voor het Nederlands voetbalelftal. De twee 14-jarige scholieren bleven uiteindelijk samen met nog 54 deelnemers over van een groep van 240 jongeren. ''We moesten tijdens die laatste selectiedag op 3 maart allemaal verschillende oefeningen doen, zoals een tegen een, schieten op goal en natuurlijk partijtjes,'' vertellen Noel en Nelleke. ''Ik vond het schieten door de gaten het leukst,'' aldus Nelleke die voetbalt in de MB1 van Delta Sports. Ze werden beoordeeld door assistent bondscoach Rob Witschge en oud-voetballer John van den Brom.

Vorige week maandag werden beiden gebeld met de mededeling dat ze op 17 november in actie moeten komen als ballenjongen tijdens de interland Nederland tegen Luxemburg. ''Ik was natuurlijk blij,'' zegt Noel die speelt in de C1 van 't Goy en Khalid Boulahrouz als favoriet heeft. Nelleke, die ook enthousiast was toen ze hoorde dat ze was uitgekozen, is fan van Dirk Kuijt. ''Hij kan goed voetballen en zet zich altijd voor honderd procent in.'' Het duurt nog een paar maanden, maar dan kunnen Nelleke en Noel hun idolen van dichtbij aan het werk zien.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).