Politie Groningen

Zondag 18 maart 2007

Provincie Groningen, 18-03-2007

Groningen: hardnekkige automobilist

Van een 26-jarige automobilist uit Hoogezand werd zaterdagavond in Groningen het rijbewijs ingenomen nadat hij was betrapt op rijden onder invloed. Het was de tweede keer dat 's mans rijbewijs werd ingevorderd. Agenten zagen hem in dit geval met hoge snelheid over de Sontweg rijden. Hij kon op het Damsterdiep worden staande gehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse een alcoholpromillage 1.3 aan.

Groningen: aanhoudingen na forse mishandeling

De politie wist zondagochtend vroeg bij de Herebinnensingel in Groningen drie mannen aan te houden die op een 22-jarige inwoner van Groningen in stonden te slaan. Een vierde persoon wist te ontkomen. Het slachtoffer was korte tijd ervoor het viertal in de Oosterstraat tegengekomen. Na een woordenwisseling was de groep begonnen met trappen en slaan. De 22-jarige wist hulp te halen bij een familielid dat in een café zat. Toen tegen de groep werd gezegd dat zij de politie zouden waarschuwen, ging de hoofddader ervandoor, achterna gezeten door het familielid van het slachtoffer. De drie overige geweldplegers keerden zich daarna opnieuw tegen het slachtoffer. Dat ging door totdat de politie arriveerde. Het slachtoffer liep onder meer kneuzingen over zijn hele lichaam op. De drie verdachten, in leeftijd variërend van 17 tot 19 jaar en allen afkomstig uit Eelde, zijn ingesloten. De politie hoopt ook de vierde verdachte nog te kunnen aanhouden.

Een 19-jarige inwoner van Groningen werd zondagochtend vroeg eveneens door de politie wegens mishandeling ingesloten. De man zou zonder enige aanleiding in de Poelestraat een voorbijganger een kopstoot hebben gegeven. Het slachtoffer liep daarbij letsel aan zijn gezicht op. De verdachte maakte deel uit van een groep die al de hele nacht nadrukkelijk in de binnenstad aanwezig was geweest.

Groningen: slimme automobilist toch gepakt

Een automobilist die te diep in het glaasje had gekeken dacht zondag in alle vroegte de politie te slim af te kunnen zijn. De man wilde op de Concourslaan in Groningen met zijn auto wegrijden maar zag toevallig een politiewagen datzelfde gebied oprijden. De automobilist, een 24-jarige inwoner van Groningen, deed daarop de motor uit, wachtte tot de politie was vertrokken en reed alsnog weg. De man werd echter nog wel degelijk in de gaten gehouden en op de Friesestraatweg tot stoppen gedwongen. Hij kan met een score van ruim een promille alcohol een proces verbaal voor het rijden onder invloed tegemoet zien.

Delfzijl: man met cocaïne disco uitgezet

Een 41-jarige inwoner van Delfzijl werd in de nacht van zaterdag op zondag door medewerkers van een discotheek aan de Oude Schans betrapt met cocaïne. Het personeel droeg de man aan de politie over. De Delfzijlster had zeven bolletjes met cocaïne bij zich. Op het politiebureau bleek dat de persoon in kwestie ook nog een aantal boetes open had staan. De verdachte is ingesloten.

Zevenhuizen: alles fout met automobilist

Een onopvallende politieauto werd in de nacht van zaterdag op zondag op de provinciale weg bij Zevenhuizen in de stromende regen met hoge snelheid door een auto ingehaald. Bij een maximum toegestane snelheid van 60 kilometer per uur, bracht de bestuurder 120 kilometer per uur op de snelheidsmeter. De politie hoefde de man echter geen stopteken te geven; de auto hield er onverwacht mee op. De bestuurder had de benzinetank leeg gereden. Bij controle van de automobilist, een 44-jarige inwoner van Haulerwijk, bleek nagenoeg alles mis. De man had ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed terwijl zijn rijbewijs vanwege eerdere alcoholproblemen vier jaar geleden al ongeldig was verklaard. De auto was niet verzekerd.

Veelerveen: verslaafde bedreigt medewerker

De politie heeft zaterdagavond op de Spetsebrugweg in Veelerveen een 53-jarige inwoner van Stadskanaal aangehouden. De aan drugs verslaafde man had bij een woning een medewerker van de verslavingszorg ernstig bedreigd. Hij was daarna vertrokken om ook een andere medewerker van de verslavingszorg op te zoeken en hem iets aan te doen. Vrijdagavond had de Kanaalster in Vlagtwedde de ruiten ingegooid van een hulpverleningsinstantie. De man is ingesloten op een politiebureau.

Winschoten: zonder rijbewijs op stap

Drie inwoners van Stadskanaal konden zondagochtend vroeg in Winschoten op zoek naar alternatief vervoer. Het drietal zat in een auto die in het uitgaanscentrum de aandacht van de politie trok. Bij controle bleek dat de 20-jarige bestuurder geen rijbewijs had. De auto was evenmin verzekerd. De Kanaalsters konden de auto laten staan. Tegen de bestuurder wordt een proces verbaal geschreven.

Winschoten: probleemzoekers bedreigen agenten

De politie moest in de nacht van zaterdag op de zondag in Winschoten nogal wat menskracht inzetten om twee bezoekers uit een café aan de Venne te halen. De twee mannen waren na het werk op pad gegaan. Gehuld nog in hun reflecterende werkkledij gedroegen ze zich agressief in het café aan de Venne. Gewaarschuwde agenten kregen van de heren te horen dat zij absoluut niet van plan waren het café te verlaten en dat de politiemensen een enorm pak slaag zouden krijgen. Dat laatste gebeurde niet. De mannen gingen wel in de boeien, hoewel met verzet. Een van hen, een 38-jarige Stadjer, bleef na zijn aanhouding agenten ernstig beledigen en bedreigen waarbij de politiemensen onder meer werden vergeleken met medewerkers van de Gestapo. Van deze beledigingen en bedreigingen wordt afzonderlijk proces verbaal opgemaakt.

Wildervank: bezoekers disco met pistool bedreigd

Bij een discotheek aan de Nijverheidsstraat in Wildervank liepen de gemoederen in de nacht van zaterdag op zondag dusdanig hoog op dat een van de aanwezigen een pistool trok en dat op het hoofd van een van de bezoekers zette. Hij zou er ook mee op het lichaam van een andere bezoekster hebben gericht. Toen de man doorkreeg dat de politie was gealarmeerd, ging hij er met nog enkele anderen in twee autos vandoor. Beide auto's werden zondagochtend vroeg door de politie bij Zwolle tot stoppen gedwongen. In een van de wagens werd een pistool gevonden. De vier inzittenden zijn aangehouden en ingesloten. Wat zich exact bij de discotheek heeft afgespeeld, is nog onbekend. De bedreiging met het pistool heeft mogelijk met een eerdere vechtpartij te maken. De politie doet verder onderzoek.