Eemland zuid, 10.38 uur

Utrecht, 18-03-2007

Snelheidscontrole
HOOGLAND Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zaterdag 17 maart van 10.30 tot 12.30 op de Bunschoterstraat een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 1558 voertuigen gemeten. Daarbij werd 82 keer de maximum snelheidvan 80 km/u overtreden. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/u.

Duur biertje
AMERSFOORT De politie heeft vrijdag 16 maart omstreeks 16.05 uur een 30 jarige man uit Soest aangehouden wegens diefstal van een blikje bier van 0,30 ubij een discountwinkel aan de Rietzangerstraat. De man is aangehouden, voorgeleid en heengezonden met een bekeuring van 130 euro.

Belediging
AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur op de Havik twee mannen aangehouden wegens belediging en bedreiging.

Tijdens surveillance op de Havik trof een agent een auto aan met een parkeerkaartje dat al 30 minuten was verlopen. Tijdens het uitschrijven van een bekeuring kwamen twee mannen (30 en 34 jaar, afkomstig uit Amsterdam en Amersfoort) aanrennen. Zij wilden geld in de parkeerautomaat bijgooien. De agent gaf aan dat de man, die de bestuurder van de auto bleek te zijn, hiermee te laat was en de bekeuring door zou gaan. Hierop begon de man de agent uit te schelden en stapte in zijn auto. Zijn bijrijder bedreigde en beledigde eveneens de agent.

Tijdens het wegrijden had de bestuurder zijn mobiele telefoon in zijn hand en zijn autogordels niet om. De agent gaf aan dat de bestuurder in overtreding was en gaf hierop een stopteken. De bestuurder stopte midden op de rijbaan, opende de portier en schold wederom de agent uit. Vervolgens stapten beide mannen uit en vervolgden hun bedreigingen en beledigingen. De agent heeft om assistentie gevraagd en beide mannen konden daarna worden aangehouden en ingesloten.

Onder invloed
WOUDENBERG - De politie heeft vrijdag 16 maart omstreeks 18.10 uur een 35-jarige man uit Driebergen-Rijssenburg aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie heeft de man een blaastest afgenomen nadat de man betrokken was geraakt bij een aanrijding op de Traayweg. De man reed eerder over de Zeisterweg te Woudenberg en op het kruispunt met de Traayweg, wilde hij linksaf slaan. Hierbij liet hij een tegmoetkomende auto niet voorgaan. Er ontstond een aanrijding met blikschade. Uit de blaastest bleek dat hij onder invloed was en hij is daarop aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees uit dat de man 350 ug/l in zijn lichaam had. Hij is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Nepvuurwapen
AMERSFOORT De politie heeft vrijdagavond 16 maart op de Sperwerhorst twee jongens aangehouden wegens het in bezit hebben van een nepvuurwapen.
Tijdens surveillance controleerden agenten een 17-jarige jongen uit Soest die bij een bromfiets in een portiek stond. Een bewoner had aangegeven dat de jongen daar niet thuis hoorde. De jongen verklaarde te wachten op een vriend, aan wie ook de bromfiets toebehoorde. Deze vriend, 17 jaar en afkomstig uit Soest, kwam er vervolgens bij. Op de vraag wat zij ter plaatse deden, gaven zij een vage verklaring. Ter onderbouwing van hun verklaring gaven de jongens aan dat de agenten hen desnoods na mochten kijken. De agenten namen dit aanbod aan onderzochten de jongens en de bromfiets. In de zakken van een van de jongens werden vermoedelijk drugs aangetroffen. In de buddyseat van de bromfiets werd een nepvuurwapen aangetroffen. De jongens zijn daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Bij fouillering heeft de politie bij een van de jongens nog een hoeveelheid drugs aangetroffen en enkele werktuigen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongeval
AMERSFOORT Zateragochtend heeft omstreeks 10.35 uur een aanrijding tussen een personenauto bestuurd door 42-jarige vrouw uit Amersfoort en een 51- jarige uit Amersfoort, plaatsgevonden op de Utrechtseweg ter hoogte van de Berkenweg. De fietster heeft daarbij letsel opgelopen aan haar hoofd. Zij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de toedracht van het ongeval in onderzoek.

Winkeldief aangehouden
AMERSFOORT De politie heeft vrijdagavond 16 maart een 47-jarige man uit Hilversum aangehouden wegens winkeldiefstal. De man was omstreeks 20.00 uur in een winkel aan de Arnhemseweg door het personeel aangehouden voor het ontvreemden van enkele goederen met een waarde van circa 100 euro. De man is overgebracht naar het bureau.

Vernielers aangehouden
AMERSFOORT De politie heeft zaterdagavond 17 maart omstreeks 22.50 uur drie jongens aangehouden op het terrein van een school aan de Paladijnenweg wegens het vernielen van een ruit. Na een melding van overlast van jongeren en het horen van glasgerinkel, is de politie naar de Paladijnenweg gegaan. Aan de achterzijde van de school konden drie jongens, in de leeftijd van 18-19 jaar, afkomstig uit Amersfoort en Hoogland, staande gehouden worden. Een ruit van de school was vernield. De politie heeft twee van de drie jongens aangehouden. De derde jongen kon ontkomen. De politie onderzoekt de zaak.