Politie Flevoland
Rijden onder invloed van alcohol

Flevoland, 18-03-2007 * In de hele regio zijn afgelopen weekend bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Vrijdagochtend trok in Lelystad een 38-jarige man uit dezelfde plaats de aandacht van de politie omdat er bierblikjes onder zijn auto lagen. Nadat de bestuurder was weggereden uit de Kamp kreeg de man een stopteken van de agenten. Na een blaastest is de man aangehouden en op het bureau wees de ademanalyse een promillage van 1,1 uit. De bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen een een rijverbod van vier uur.

Op het Noorderwagenplein in Lelystad is zaterdagnacht een 26-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden na een blaastest. Hij had een promillage van 0,9 en omdat hij beginnend bestuurder was is zijn rijbewijs ingevorderd.

Later die nacht troffen agenten op de kruising van de Hanzeweg met de Reveweg in Dronten een bestelbus aan in de sloot. De twee inzittenden uit Dronten waren ongedeerd, maar de 21-jarige bestuurder bleek te veel alcohol te hebben genuttigd. Hij had een promillage van 1,8 en heeft een proces-verbaal ontvangen.

Op de Vogelsant in Emmeloord is zaterdagnacht ook een beginnend bestuurder aangehouden. De 21-jarige automobilist uit Steenwijk had een promillage van 0,3 en daarom kreeg hij een rijverbod voor een uur en een proces-verbaal.

Eerder die avond kreeg de politie in Emmeloord een anonieme melding van een beschonken automobilist. De 60-jarige verdachte uit Lelystad kon op de Hannie Schaftweg aangehouden worden en een ademanalyse op het bureau wees een promillage van 1,37 uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Op de Grote Markt in Almere heeft de politie zaterdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige vrouw uit Amsterdam. De bestuurster van de auto had een promillage van 1,6 en heeft een proces-verbaal gekregen.

Op de Domineesweg in Urk heeft de politie zaterdagavond twee mannen op een bromfiets aangehouden die op de rijbaan reden in plaats van op het (brom)fietspad. De 21-jarige bestuurder bleek te hebben gedronken en geen certificaat of rijbewijs te hebben. Beide mannen hadden eveneens geen helm op en hebben een proces-verbaal gekregen.

Een 17-jarige jongen uit Urk werd iets later die avond aangehouden in de Raadhuisstraat omdat hij zonder helm reed op een bromfiets. Na een blaastest is de jongen aangehouden omdat hij onder invloed was van alcohol. Hij heeft een proces-verbaal ontvangen.



Laatst gewijzigd 18-03-2007 11:34