Binnensticht, 12.30 uur

Utrecht, 18-03-2007

Snelheidscontrole
DE BILT Zaterdag 17 maart heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie van 13.15 tot 15.00 uur op de Utrechtseweg gecontroleerd op snelheid. In totaal zijn 822 voertuigen gemeten. 61 keer werd de maximaal toegestane snelheid, 80 km/u, overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u.

Vuurwapen
ZEIST - Vrijdagmiddag 16 maart omstreeks 14.00 uur heeft de politie op de Blikkenburgerlaan een 14-jarige jongen uit Zeist aangehouden wegens het in bezit hebben van een vuurwapen.
De politie had informatie gekregen dat de jongen in bezit zou zijn van een vuurwapen. Het vuurwapen werd inderdaad bij de jongen thuis aangetroffen en werd in beslag genomen. Hij is daarop aangehouden. Uit nader onderzoek bleek dat de jongen het vuurwapen gevonden had. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld.

Winkeldief aangehouden
ZEIST Vrijdagavond 16 maart heeft de politie omstreeks 19.50 uur een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens diefstal van diverse goederen uit een winkel aan de Voorheuvel.
De man werd eerder op de avond buiten de winkel door personeel aangehouden wegens winkeldiefstal. Omdat de man verbaal agressief was en zich aan zijn aanhouding probeerde te onttrekken, werd het winkelpersoneel geholpen door een klant, een politiemedewerker in vrije tijd. De man werd onder controle gebracht en aangehouden. Uit nader onderzoek bleek dat de man bekend staat als een veelpleger. Hij is na verhoor in verzekering gesteld.