Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer verdacht van mishandeling en rijden onder invloed
Publicatiedatum: 18-3-2007 12:40:16

ARNHEM - De politie heeft zaterdagavond een 39-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling en het rijden onder invloed van alcohol. De Arnhemmer zou s avonds de woning van zijn 36-jarige ex-vriendin uit Arnhem binnengedrongen zijn en haar hebben mishandeld. Daarbij zou de vrouw onder meer in haar gezicht geslagen zijn. Vervolgens zou hij zonder toestemming haar auto hebben meegnomen en weggereden zijn. Onderweg zou de Arnhemmer een aanrijding hebben veroorzaakt. Toen de politie om 21:45 uur de Arnhemmer aanhield, bleek de man teveel gedronken te hebben en had een alcoholpromillage van
1,50 (drie keer zoveel dan is toegestaan). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

437 Goede bestuurders bij verkeerscontrole in Arnhem-Zuid
Publicatiedatum: 18-3-2007 12:39:38

ARNHEM Bij een verkeerscontrole van het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) in de wijk Vredenburg zijn zaterdagavond 450 bestuurders gecontroleerd op snelheid en alcohol. 437 Bestuurders hielden zich aan de verkeersregels en maken kans beloond te worden. Van 19:15 uur tot 21:30 uur zijn 375 automobilisten op de Groningensingel gecontroleerd op snelheid. Hierbij zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/uur waar je 50 km/uur mag rijden. Tussen 19:45 uur en 21:45 uur controleerde het VHT op de Groningensingel ter hoogte van de Slochterenweg op snelheid en alcohol. Van de 75 passanten, reden elf bestuurders te hard en krijgen een bekeuring thuisgestuurd. Hoogst gemeten snelheid was 85 km/uur. Tevens werden er veertien blaastesten afgenomen waarbij één proces-verbaal werd opgemaakt. Daarnaast werden er nog drie bekeuringen gegeven; voor de verlichting van de bromfiets, de verkeerde rijrichting en het rijden zonder rijbewijs.

Het VHT controleert in samenwerking met het plaatselijke team van de basis politiezorg van eind februari tot half mei 2007 extra in de wijken Vredenburg en Holthuizen. Hierbij worden de overtreders bekeurd en worden de kentekens genoteerd van autos die zich aan de regels houdt. De eigenaren van deze autos krijgen een brief met daarin een lot waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Zoals een grip- & sliptraining op het ANWB circuit in Lelystad of een veiligheidspakket voor in de auto. De prijzen worden door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) beschikbaar gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisjes verdacht van in brand steken container

Publicatiedatum: 18-3-2007 12:39:02

ARNHEM - De politie heeft zaterdagavond twee vijftienjarige meisjes uit Arnhem aangehouden op verdenking van brandstichting. Op een schoolterrein in Arnhem-Noord zou omstreeks 18:45 uur een container in brand gestoken zijn. Een 51-jarige Arnhemmer was getuige en kon de twee meisjes aanhouden. Buurtbewoners hebben de brand met een emmer water geblust. De meisjes bekenden de brandstichting tegenover de politie. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er verder met de meisjes gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man raakt met auto te water

Publicatiedatum: 18-3-2007 12:38:43

RHEDEN - Een 25-jarige man uit Didam is zaterdagochtend met de schrik vrijgekomen toen zijn auto te water raakte. De man reed omstreeks 06:30 uur over de snelweg A348 toen hij op de vluchtstrook wilde stoppen om wat water te drinken. Toen zou de man met de banden in de berm zijn gekomen en vervolgens het talud afgerold zijn met de auto. Hij kwam rechtop in het aldaar gelegen water terecht. De auto stond tot de koplampen in het water, maar de man kon op eigen kracht uit de auto komen. Op wat schaafwonden na had de man geen letsel opgelopen. De sleepdienst heeft de auto uit het water gehaald. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen verdacht van mishandeling portier

Publicatiedatum: 18-3-2007 12:38:22

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01:35 uur een 17-jarige jongen uit Heelsum aangehouden op verdenking van mishandeling, bedreiging en belediging. De jongen zou eerder die avond uit een discotheek in het centrum van Arnhem verwijderd zijn omdat hij zich vervelend zou hebben gedragen. Bij het uitzetten zou de jongen de portier hebben geslagen, hem hebben beledigd en bedreigd. De portier heeft aangifte gedaan bij de politie. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er met hem gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 18-3-2007 12:38:01

ARNHEM - Een 18-jarige Arnhemmer is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 27-jarige automobilist uit Arnhem reed omstreeks 13:45 uur over de Kronenburgsingel. De man zou op het kruispunt vermoedelijk geen voorrang hebben verleend aan de voor hem van rechts komende 18-jarige bromfietser. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De bromfietser liep hierbij beenletsel op en de bromfiets raakte zwaar beschadigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen winkeldiefstal

Publicatiedatum: 18-3-2007 12:37:42

ARNHEM - De politie heeft dit weekend meerdere aanhoudingen verricht inzake winkeldiefstal.
Een 28-jarige man uit Zoetermeer en een 29-jarige man uit Den Haag werden vrijdagochtend aangehouden in winkelcentrum Kronenburg. Zij worden ervan verdacht computerspellen te hebben gestolen uit een winkel in Kronenburg. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt en Justitie beslist wat er verder met de mannen gaat gebeuren. Een 34-jarige Arnhemse is vrijdagmiddag aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een paar schoenen bij een schoenenwinkel in winkelcentrum Kronenburg gestolen te hebben. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en ze is heengezonden met een boete van 130,- Een 26-jarige Arnhemmer is vrijdagmiddag aangehouden. De man zou twee parfumflesjes bij een warenhuis in het centrum van Arnhem hebben gestolen. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt en hij is met een boete heengezonden.
Een 64-jarige Arnhemse is vrijdagmiddag aangehouden. Zij wordt ervan verdacht twee T-shirts gestolen te hebben bij een warenhuis in het centrum van Arnhem. De T-shirts zijn teruggegeven en tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.
Een 32-jarige Arnhemmer is zaterdagochtend aangehouden op verdenking van schrijfwaren (potjes ecoline) bij een warenhuis in het centrum van Arnhem. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is met een dagvaarding heengezonden.
Een 47-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag om 13:00 uur aangehouden. De man wordt ervan verdacht onder meer messen en lijm gestolen te hebben bij verschillende winkels in winkelcentrum Kronenburg. De Arnhemmer bekende tegenover de politie en is heengezonden met een transactievoorstel van 140 euro en bij niet betalen een dagvaarding. Een 31-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag om 16:40 aangehouden in winkelcentrum Kronenburg. De man wordt ervan verdacht vier pakjes scheermesjes ter waarde van bijna veertig euro te hebben gestolen. De mesjes zijn teruggegeven aan de drogisterij. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en justitie beslist wat er verder met hem gaat gebeuren.
Twee vrouwen, een 18-jarige en een 43-jarige Arnhemse, zijn zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal. De vrouwen zouden kleding hebben gestolen bij een warenhuis in het centrum van Arnhem. Tegen de vrouwen is proces-verbaal opgemaakt en Justitie beslist wat er verder met hen gaat gebeuren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---