Politie Groningen

Mannen aangehouden na forse mishandeling

Groningen, 18-03-2007 o De politie wist zondagochtend vroeg bij de Herebinnensingel in Groningen drie mannen aan te houden die op een 22-jarige inwoner van Groningen in stonden te slaan. Een vierde persoon wist te ontkomen.

Het slachtoffer was korte tijd ervoor het viertal in de Oosterstraat tegengekomen. Na een woordenwisseling was de groep begonnen met trappen en slaan. De 22-jarige wist hulp te halen van een familielid dat in een café zat. Toen tegen de groep werd gezegd dat zij de politie zouden waarschuwen, ging de hoofddader ervandoor, achterna gezeten door het familielid van het slachtoffer. De drie overige geweldplegers keerden zich daarna opnieuw tegen het slachtoffer. Dat ging door totdat de politie arriveerde. Het slachtoffer liep onder meer kneuzingen over zijn hele lichaam op. De drie verdachten, in leeftijd variërend van 17 tot 19 jaar en allen afkomstig uit Eelde, zijn ingesloten. De politie hoopt ook de vierde verdachte nog te kunnen aanhouden.

Een 19-jarige inwoner van Groningen werd zondagochtend vroeg eveneens door de politie wegens mishandeling ingesloten. De man zou zonder enige aanleiding in de Poelestraat een voorbijganger een kopstoot hebben gegeven. Het slachtoffer liep daarbij letsel aan zijn gezicht op. De verdachte maakte deel uit van een groep die al de hele nacht nadrukkelijk in de binnenstad aanwezig was geweest.