Politie Gelderland-Midden

Rijbewijzen ingevorderd

Publicatiedatum: 18-3-2007 13:44:53

EDE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag om 00:00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 58-jarige Bennekomse. Tijdens een alcoholcontrole aan de Koekeltseboslaan in Ede bleek de vrouw teveel alcohol gedronken te hebben. Zij had een alcoholpromillage van 1,83; ruim drie keer zoveel dan is toegestaan. De vrouw kreeg een rijverbod van negen uur. Haar rijbewijs is ingevorderd en opgestuurd naar Justitie.
BARNEVELD - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige Barnevelder. Agenten zagen de man omstreeks 01:10 uur over de Kapteijnstraat in Barneveld rijden. Uit de blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Hij had een alcoholpromillage van 0,99, bijna twee keer zoveel als toegestaan. Omdat de man eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, is zijn rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar Justitie. EDE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige Barnevelder en een 27-jarige Driebergse. Agenten zagen de man omstreeks 03:30 uur over de Raadhuisstraat in Ede rijden en gaven de man een stopteken om hem te kunnen controleren. Hieraan voldeed de Barnevelder in eerste instantie niet. Toen agenten naast de bestuurder gingen staan, gaven zij aan de politiewagen te volgen, maar de auto volgde niet direct. Toen de auto even later toch aan kwam rijden, zat niet de 27-jarige man, maar een 27-jarige vriendin uit Driebergen achter het stuur. Uit de ademanalyse bleek dat zowel de man als de vrouw teveel gedronken hadden; de vrouw had een alcoholpromillage van 1,18 en de man van 1,46. Het rijbewijs van de Barnevelder was al ongeldig verklaard, omdat hij al enkele malen eerder was betrapt voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de Driebergse is ingevorderd en opgestuurd naar Justitie. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen winkeldiefstal

Publicatiedatum: 18-3-2007 13:44:18

WAGENINGEN - De politie heeft dit weekeinde twee aanhoudingen inzake winkeldiefstal verricht. Een 46-jarige vrouw uit Wageningen is vrijdagmiddag aangehouden. Zij wordt ervan verdacht een paar schoenen gestolen te hebben bij een schoenenwinkel. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij is heengezonden met een boete. Een 47-jarige Wageninger is zaterdagochtend om 10:15 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij een supermarkt in Wageningen twee pakjes sigaretten gestolen te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is heengezonden met een boete.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mannen verdacht van mishandeling

Publicatiedatum: 18-3-2007 13:35:53

VOORTHUIZEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen van 20 en 22 jaar oud uit Blaricum en Voorthuizen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man uit Voorthuizen. Hierbij liep de man verwondingen op aan zijn gezicht, hij mist onder meer een aantal tanden, en is in het ziekenhuis opgenomen. De politie heeft de twee mannen omstreeks 02:45 uur op de Hoofdstraat in Voorthuizen aangehouden en proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Het is niet duidelijk hoe het conflict is ontstaan, de politie onderzoekt de zaak verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---