Heuvelrug, 12.37 uur

Utrecht, 18-03-2007

Kind onder de auto
VEENENDAAL - Zaterdag 17 maart is omstreeks 15.50 uur een 3-jarig jongetje op de Robijnenbosweg onder een auto gekomen. Een 33-jarige automobilist uit Veenendaal reed over de Robijnenbosweg in de richting van de Mina Krusemansingel. Het 3-jarig jongetje rende plotseling de woning uit, de stoep op en tussen twee geparkeerde auto's door de rijbaan op. De automobilist was niet meer in staat om op tijd te remmen. Hierdoor kwam het kindje onder de auto. Het jongetje is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser geschept
DRIEBERGEN-RIJSSENBURG - Zaterdag 17 maart omstreeks 10.45 uur is een 20-jarige fietser uit Driebergen-Rijssenburg op de Hoofdstraat geschept door een 34-jarige automobilist, eveneens uit Driebergen-Rijssenburg. De automobilist reed een stilstaande file voor de spoorbomen voorbij over het voorsorteervak voor linksaf. De fietser stak plotseling over en werd geschept door de auto. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Vuistslag
DOORN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 maart omstreeks 01.30 uur heeft een 24-jarige man uit Doorn op het Plein 1923 een vuistslag gekregen van een onbekende man. Hij liep daarbij een gescheurde lip en een kapotte tand op. De aanleiding van de vuistslag is vermoedelijk een meningsverschil met enkele mannen die ruzie liepen te zoeken met enkele vrienden van de man uit Doorn.

Vechtersbazen aangehouden
ELST - De politie heeft in de nacht van zaterag op zondag 18 maart omstreeks 00.45 uur op de Rijksstraatweg twee mannen uit Rhenen, 17 en 21 jaar, aangehouden wegens het plegen van geweld tegen een 18-jarige man uit Amerongen. De 18-jarige man was in een horecagelegenheid aldaar door meerdere personen in elkaar geslagen. Op aanwijzing van het slachtoffer en een getuige konden twee mannen uit Rhenen worden aangehouden voor deze vechtpartij.

Vechtersbazen aangehouden
VEENENDAAL - De politie heeft op de Markt in de nacht van zaterdag op zondag 18 maart omstreeks 02.30 uur drie mannen aangehouden wegens geweldpleging tegen een 27-jarige man uit Veenendaal.
De 27-jarige man uit Veenendaal is eigenaar van een horecagelegenheid aan de Markt. Hij zag dat een man in zijn zaak een schilderijtje van de muur pakte en op zijn eigen hoofd kapot sloeg. De eigenaar wilde de jongen de zaak uit zetten en pakte hem beet. Op dat moment werd hij door enkele jongens aangevallen en geschopt en geslagen.
Er ontstond een vechtpartij waarbij de eigenaar van de zaak meerdere klappen kreeg. Met behulp van aanwezigen in de zaak konden drie jongens, zijnde de man die het schilderijtje kapot sloeg en twee die de eigenaar aanvielen, de zaak uit gezet worden. Buiten was de politie ter plaatse gekomen en heeft de drie mannen aangehouden (19, 20 en 27 jaar afkomstig uit Veenendaal en De Klomp).

Onder invloed en zonder rijbewijs
AMERONGEN- De politie heeft zaterdag 17 maart omstreeks 21.55 uur op de Koenestraat een 17-jarige jongen uit Amerongen aangehouden wegens het verlaten van de plaats van een ongeval.

De politie kreeg eerder op de avond een melding dat een personenauto een tuin aan de Oranjestraat was ingereden en daarna was weggereden. Op basis van het kenteken kon de bestuurder worden achterhaald. De politie is naar het adres van de eigenaar van de auto gegaan. Aldaar troffen zij de auto aan.
De agenten hoorden stemmen vanuit de garage bij de woning en hebben aangeklopt. Een jongen kwam naar buiten. Hij bleek de bestuurder van de auto te zijn geweest eerder die avond. De jongen is hierop aangehouden wegens het verlaten van de plaats van ongeval. De agenten hebben hem vervolgens een blaastest laten doen, waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij verklaarde eveneens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs; dit omdat hij pas 17 jaar was.
Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 400 ug/l in zijn bloed had. De jongen is heengezonden en proces-verbaal zal tegen hem opgemaakt worden.

Onder invloed op de snorfiets
VEENENDAAL - De politie heeft zondag 18 maart omstreeks 03.15 uur een 30-jarige man uit Veenendaal op de Nieuweweg aangehouden wegens het onder invloed rijden op zijn snorfiets. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 615 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man is heengezonden met een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal.



Laatst gewijzigd 18-03-2007 12:37