Politie Zeeland


---


Z-776-2007 Alcoholcontroles in Zeeuws Vlaanderen
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.
Er werden ruim 100 bestuurders gecontroleerd waarvan 2 met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Verder werden nog diverse boetes uitgeschreven o.a. voor het rijden zonder rijbewijs, niet dragen van de autogordel en voor te hard rijden.
Gecontroleerd werd er in Terneuzen op de Willem de Zwijgerlaan, Guido Gezellestraat en de Axelsestraat. In Sluiskil werd gecontroleerd op de N252.

W-777-2007 Rijbewijzen ingevorderd, Zierikzee
De politie heeft zondag de rijbewijzen ingevorderd van twee weggebruikers.
Agenten troffen rond 01.00 uur op de Nieuwe Haven een 47-jarige man uit Zierikzee aan liggend op straat naast zijn bromfiets. Vermoedelijk was hij met zijn bromfiets gevallen en had daardoor een hoofdwond opgelopen waarvoor de ambulance ter plaatse kwam. De man is onderzocht maar bleek voor de rest in orde. Omdat zijn adem naar alcohol rook, werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Uit de uitslag bleek dat hij ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Rond 04.00 uur is het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit de gemeente Oostflakkee. De uitslag van de blaastest gaf 635 ug/l aan. Omdat hij beginnend bestuurder is, wordt boven de 350 ug/l het rijbewijs ingevorderd.

Z-778-2007 Bochtje gemist, Terneuzen
Zondag rond 02.30 uur is op de Zuidlandstraat een 22-jarige automobilist uit Terneuzen tegen een boompje gereden.
De man vertelde agenten dat hij een bochtje had gemist waarna hij via de stoep tegen een boompje tot stilstand was gekomen. Omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol was, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de blaastest bleek dat hij 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs kon niet worden ingenomen omdat bleek dat hij er geen had. De auto was nl niet van hem maar van een familielid. Tegen de 22-jarige Terneuzenaar is proces-verbaal opgemaakt.

W-779-2007 Rijden onder invloed, Vlissingen
Een 38-jarige Vlissinger is zondag rond 05.00 uur in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Agenten zagen hem slingerend in zijn auto over de Nieuwendijk rijden. Op de Zeilmarkt werd hij aan de kant gezet voor een blaastest waaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.

O-780-2007 Automobilist rijdt dijk af, Kruiningen
Zondagmorgen rond 10.00 uur is een 21-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal de Olzendedijk afgereden.
Hij was eerst in de rechterberm gereden waarna hij corrigeerde en vervolgens aan de linkerkant de dijk afreed. De auto rolde een paar keer over de kop en kwam in de bermsloot, onderaan de dijk tot stilstand. De twee inzittenden, de 21-jarige bestuurder en een 17-jarig meisje uit Kapelle, kwamen met de schrik vrij. De auto is vermoedelijk total loss.

---- --