Persberichten Rijn & Venen, 14.50 uur

Utrecht, 18-03-2007

Snorfietser aangereden

MAARSSEN Een 64-jarige vrouw uit Maarssen is zaterdagmiddag op haar snorfiets aangereden door een auto, bestuurd door een 40-jarige inwoner van Amsterdam-Zuidoost. Daarbij viel de vrouw op haar hoofd. Met onbekend letsel is zij per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis gebracht.

De vrouw reed omstreeks 13.30 uur over het fietspad langs de Gageldijk. Plotseling kwam er een auto uit een uitrit. De bestuurder verleende geen voorrang aan de snorfietsster. De politie maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Snelheidscontrole

MAARSSEN Op de Zuilense Ring heeft de politie zaterdagmiddag gecontroleerd op excessieve snelheidsovertredingen. Tussen 16.00 en 18.00 uur werden tien bekeuringen uitgeschreven voor bestuurders die snelheden behaalden van 135 tot en met 169 kilometer per uur, waar een snelheidslimiet geldt van 100 kilometer per uur. De bestuurder met de hoogste snelheid, moest zijn rijbewijs inleveren.

Brand gesticht bij schuur

MIJDRECHT Bij een houten schuur in de Cornelis Beerninckstraat is zaterdagavond brand gesticht. De dochter des huizes ontdekte de brand tijdig en kon met een emmer water het vuur doven. Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie een melding van de brand. Onderzoek leerde dat de brand was aangestoken aan de achterkant van de schuur, waar een brandgang loopt. Als de brand niet zo snel ontdekt was geweest, was de schuur waarschijnlijk geheel afgebrand. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoek getuigen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de brand, contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44.

Mogelijke inbrekers aangehouden

OUDEWATER Een melding van een verdachte situatie zaterdagavond heeft geleid tot aanhouding van twee verdachten die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met een woninginbraak aan de Hoenkoopse Buurtweg.

Omstreeks 23.00 uur belde en getuige de politie met de mededeling dat hij bijna van de weg was gedrukt door een tegemoetkomende auto. Vervolgens zag de melder dat op een parkeerplaats aan de Hoenkoopsebuurtweg ongeveer vijf personen van of naar deze auto renden. De getuige vond dit verdacht en belde 112.

Agenten troffen de auto aan op de M.A. Reinaldaweg. De bestuurder gaf een valse naam op maar bleek bij nader onderzoek een 28-jarige man uit De Meern te zijn. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij werd aangehouden en moest mee naar het bureau. Zijn bijrijder, een 18-jarige Woerdenaar, die ging vrijwillig naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen.

Omstreeks 00.10 uur kwam een melding binnen dat was ingebroken in een woning aan de Hoenkoopse Buurtweg. Daarop werden beide mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze inbraak. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

LOENEN AAN DE VECHT Bij een alcoholcontrole op de Rijksstraatweg in de nacht van zaterdag op zondag is een 39-jarige automobilist uit Nieuwersluis betrapt op rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 03.10 uur in een auto zitten, waarvan de motor liep. Bij het zien van de agenten, stapte de bestuurder uit en ging een horecagelegenheid binnen. Toen hij even later alsnog wegreed, onderwierpen de agenten hem aan een blaastest. Hij bleek te veel alcohol op te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 585 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drinken op straat

MAARSSEN Twee mannen uit Maarssen, 18 en 20 jaar oud, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurd voor het nuttigen van alcohol op straat. Via cameratoezicht werd gezien hoe de mannen omstreeks 03.45 uur kennelijk dronken over de Kaatsbaan liepen met een fles sterke drank in de hand. Even later gooide de 18-jarige man de fles kapot op straat. Agenten gingen er op af en gaven de jongste van de twee ook nog een bekeuring voor baldadigheid.