Verzamelpersbericht zaterdag en zondag

's-Hertogenbosch, 18-03-2007

Politie houdt verdachte steekpartij aan

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond op de Cypresstraat in s-Hertogenbosch een 32-jarige bewoner uit die straat aangehouden voor het neersteken van een 19-jarige jongen. De jongen liep een zware verwonding aan zijn been op. Rond 20.00 uur zou de verdachte zijn vriendin op straat hebben gezet. Op straat ontstond daarop tumult met o.a. buurtbewoners. Bij een poging de verdachte, die door het lint ging, onder controle te brengen, werd de 19-jarige Bosschenaar door de verdachte met een mes in zijn been gestoken. De verdachte is aangehouden en inverzekeringgesteld. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kreeg ruim 70 hechtingen in zijn been. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt vernieler politieauto aan

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond in de Cypresstraat in s-Hertogenbosch een 13-jarig Bosschenaartje aangehouden die een politieauto had bekrast. De jongen deed dat op het moment dat de agenten doende waren met de steekpartij die kort daarvoor had plaatsgevonden. Hij is voor verhoor ingesloten.

Politie zoekt getuigen auto-inbraak

s-Hertogenbosch De politie is op zoek naar twee getuigen van een auto-inbraak die vrijdagmiddag omstreeks 16.20 uur is gepleegd aan de Zwartbroekweg t.h.v. kinderdagverblijf De Plons in s-Hertogenbosch. Beide getuigen, een vrouw en haar dochter op een fiets, gaven belangrijke informatie over de dader aan de 38-jarige eigenaar van de auto. De politie wil graag in contact komen met de vrouw en haar dochter. Zij worden verzocht contact op te nemen met politieteam NW via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie houdt vechtersbazen aan

´s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Karrenstraat in ´s- Hertogenbosch twee Albanezen van 19 en 23 jaar en een 42-jarige Bosschenaar aangehouden in verband met een vechtpartij. De Bosschenaar sprak de twee aan op hun onbehoorlijke gedrag t.o.v. een portier, waarop zij met hem begonnen te vechten. De Bosschenaar deelde daarbij volgens zijn zeggen uit zelfverdediging zelf ook een paar klappen uit. De Bosschenaar is in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. De twee Albanezen moesten blijven.

Politie houdt man aan voor bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmorgen op de Peellandstraat in s-Hertogenbosch een 25-jarige Tanzaniaan aangehouden voor bedreiging. De man wilde verhaal gaan halen bij zijn 25-jarige ex-vriendin omdat zij een nieuwe relatie zou hebben. Hij bedreigde de vrouw verbaal met de dood. Hij is aangehouden en ingesloten.

Veelpleger aangehouden voor bedreiging portier

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Parade in s-Hertogenbosch een 19-jarige Bossche veelpleger aangehouden. De man had zich misdragen in een horecagelegenheid. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en bedreigde een portier die de agenten te hulp schoot verbaal met de dood. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Politie houdt vechtersbazen aan

Rosmalen De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij een vechtpartij op de Dorpsstraat in Rosmalen een 20-jarige Bosschenaar en een even oude Rosmalenaar aangehouden voor vechten op straat. Voor een terplaatse aanwezige uitgaansgelegenheid stonden ruim honderd mensen waar op verschillende plaatsen vechtpartijtjes ontstonden. De twee zijn voor verhoor ingesloten. De Bosschenaar bleek een geringe hoeveelheid cocaïne bij zich te hebben.

Politie zoekt getuigen bekrassen autos

Vught De politie zoekt getuigen in verband met het bekrassen van een tiental auto in Vught. Op de locaties Kerkstraat, Helvoirtseweg, Smidshof, Sobrietastraat, Victoratialaan en Akkerstraat zijn tussen 12 maart en 15 maart in de avond/nachturen tien autos bekrast. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld en roept de hulp in van getuigen die eventueel iets kunnen melden over deze vernielingen. Zij kunnen bellen met de politie District Aa en Dommel via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Politie houdt vijf jongens aan voor schennispleging

Vught De politie heeft vrijdagmiddag in het Reeburgpark in Vught vijf jongens in de leeftijd van 16 t/m 18 jaar uit Vught, s-Hertogenbosch en Vlijmen aangehouden voor openbare schennis der eerbaarheid. Het vijftal liet ten overstaan van voorbijgangers, waaronder kinderen, hun broek zakken en deden net of ze seks hadden. De verdachten hadden alcohol gebruikt. Zij aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Jonge vrouw gewond bij ongeval met bus

Sint Oedenrode Vrijdagavond is een 19-jarige vrouw uit Sint Oedenrode op de Corridor in haar woonplaats gewond geraakt nadat zij werd geschept door een streekbus. Het slachtoffer liep achter een stilstaande bus vandaan en stak de weg over. Zij werd daarbij geschept door een bus, bestuurt door een 58-jarige chauffeur uit Rosmalen, die in de richting Nijnsel reed. De vrouw liep daarbij hersenletsel op. De traumahelikopter kwam terplaatse en verleende assistentie aan het ambulancepersoneel. Het slachtoffer is overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De politie onderzoekt de juiste toedracht van het ongeval.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

Sint Oudenrode De politie heeft zaterdagmiddag in Sint Oedenrode een 41-jarige man aangehouden voor mishandeling en poging tot doodslag van zijn vrouw. De man zou zijn vrouw met grote regelmatigheid hebben mishandeld. s-Middags gebeurde dat weer. Tevens liet hij zijn vrouw uitstappen op een bosperceel en reed op haar in. De vrouw kon ternauwernood aan de kant springen. De vrouw hield aan de aan de mishandeling verwondingen in haar gezicht over. De man is ingesloten en inmiddels inverzekeringgesteld.

Politie houdt broers aan voor brandstichting

Boxtel De politie heeft zaterdagavond twee broers van 15- en 18 jaar uit Willemsoord aangehouden voor brandstichting in een voormalig zwembad aan de Schijndelseweg in Boxtel. De politie kreeg een melding van brand en ging onmiddellijk terplaatse. In het band bleken stapels hout in brand te zijn gestoken. Agenten wisten de twee jongens die het gebouw uit probeerden te vluchten, aan te houden. Zij zijn ingesloten. De brandweer bluste de brand.

Dronken Polen rijden tegen boom

Helvoirt De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee Polen van 23-en 29 jaar oud aangehouden voor het doorrijden na aanrijding op de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt. Het tweetal was tegen een boom gereden en had het voertuig achtergelaten zonder hun identiteit bekend te maken. Aan de hand van een getuige kon de politie het tweetal korte tijd later aan de Kerkstraat in Helvoirt aanhouden. Zij hadden teveel alcohol gedronken en waren lichtgewond. De auto was total loss. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt man aan voor belediging

Uden De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in het uitgaansgebied aan de Markt in Uden een 23-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor belediging. De man schold agenten ten overstaan van een groep mensen zonder enige reden uit. Hij is voor verhoor ingesloten.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

Uden De politie heeft tijdens het horecatoezicht op de Markt in Uden een 20-jarige inwoner uit die plaats op heterdaad aangehouden voor diefstal van een fiets. Zij zagen de verdachte met het achterwiel van de fiets omhoog lopen. Bij het zien van de agenten, gooide de man de fiets neer en zette het op een lopen. Hij moest het in de sprint afleggen tegen de agenten en kon op de Marktstraat worden aangehouden. De fiets bleek van een 22-jarige Bossche te zijn.

Politie houdt man aan voor mishandeling

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Kruisstraat in Oss een 43-jarige man uit die plaats aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 35-jarige vriendin na een cafébezoek te hebben geslagen. De vrouw had een bloedneus. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Recalcitrante Pool aangehouden

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Eikenboomgaard in Oss een 26-jarige recalcitrante Pool aangehouden voor openbare schennis der eerbaarheid, verzet en mishandeling. De man was kort daarvoor wegens onhebbelijk gedrag een horecagelegenheid uitgezet. Hij probeerde daar weer naar binnen te gaan. Toen agenten ingrepen, toonde de man zijn geslachtsdeel, schold de agenten uit en verzette zich bij zijn aanhouding. Hij probeerde daarbij de duim van een agent te breken. Hij is aangehouden en ingesloten.

Drie gewonden bij kettingbotsing

Cuijk Zaterdagmiddag heeft er op de Raamweg in Cuijk een kettingbotsing plaatsgevonden, waarbij drie personen gewond raakten. Een 38-jarige man uit Gennep moest stoppen om een tegenligger voor te laten gaan. Achter hem stonden nog twee autos stil met een automobilist uit Cuijk (39 jaar) en een auto met een Duitse man en vrouw (leeftijd 37 en 49 jaar). Een 79-jarige Nijmegenaar reed vervolgens achter met zijn auto op de stilstaande autos. Laatstgenoemde en de twee Duitse mensen zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het Maasziekenhuis.

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering

Cuijk De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Wezelhof in Cuijk een 45-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man stond met een steen in zijn hand en wilde de ruiten bij zijn ex ingooien. Passerende agenten sommeerden hem om te vertrekken, waaraan hij niet voldeed. Hij is onder licht verzet aangehouden en voor verhoor ingesloten.