Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 18-03-2007

Politie vordert rijbewijzen in
Opnieuw vorderde de politie een aantal rijbewijzen in van bestuurders die gedronken hebben of met veel te hoge snelheid reden.

BOVENSMILDE - Op de Hoofdweg in Bovensmilde is zaterdagavond een 31 jr. inwoner van Alblasserdam aangehouden. Hij reed met een alcoholgehalte van 1,1 promille in een auto. Hij is beginnend bestuurder en ook in 2006 al eens veroordeeld voor het rijden onder invloed. Daarom is nu zijn rijbewijs ingevorderd.

EMMEN - Op de Statenweg in Emmen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 37 jr. inwoner van die plaats aan. De man trok de aandacht van de politie door op de Rondweg en Statenweg met snelheden van wel 100 km te rijden terwijl daar 50 en 70 km/uur is toegestaan. De man had veel gedronken (1,7 promille) en zijn rijbewijs is ingevorderd.

NIEUW WEERDINGE - Op de N391 vorderde de politie zaterdagavond het rijbewijs in van een 48 jr. automobilist uit Ter Apel. Hij reed op deze 80 km weg met een snelheid van 133 km per uur. Deze snelheid werd vastgesteld met een lasergun. Zondag controleerde de politie opnieuw op deze weg met de lasergun. Daarbij werd geconstateerd dat een 23 jr. automobiliste uit Roswinkel reed met een snelheid van 140 km/uur en een 35 jr. automobilist uit Vledderveen met een snelheid van 133. Ook van deze twee snelheidsovertreders is het rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden na stelen fiets
EMMEN De echtgenoot van een 47 jr. vrouw uit Emmen wiens fiets zaterdagmiddag gestolen is, heeft kort daarna de fietsendief aangehouden. De man was met zijn vrouw boodschappen aan het doen in een winkel aan de Seinstraat in Emmen. Toen ze uit de winkel kwamen was de splinternieuwe fiets van de vrouw verdwenen. De man zocht direct in de omgeving en zag op de Verlengde Spoorstraat een man de gestolen fiets achter in een auto laden. Hij belette de dief weg te rijden en droeg hem over aan de gewaarschuwde politie. De dief, een 25 jr. inwoner van Stadskanaal, belandde op het politiebureau, de fiets weer bij de eigenaresse. Na verhoord te zijn is de dief in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldieven aangehouden
In Assen en Emmen zijn zaterdag drie winkeldieven aangehouden. De verdachten zijn verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Ze moeten zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

ASSEN Op de Groenkampen in Assen hield de politie zaterdagmiddag een 32 jr. vrouw uit die plaats aan die kort daarvoor parfum en shampoo had gestolen in een winkel aan de Scharmbarg. De politie kon deze vrouw aanhouden doordat de bedrijfsleider van de winkel, die de vrouw op de diefstal betrapte, haar volgde toen zij er vandoor ging. Hij hield per GSM de politie op de hoogte van zijn achtervolging zodat ze uiteindelijk kon worden aangehouden.

EMMEN Agenten in burger, belast met toezicht in het centrum van Emmen, hielden zaterdagmiddag twee mannen van 28 en 31 jr. uit Wageningen en Emmen aan die zich verdacht gedroegen en zich niet konden legitimeren. Nader onderzoek leerde dat ze een kledingstuk bij zich hadden die gestolen was uit een winkel aan de Monetpassage. De agenten hielden de mannen al een tijdje in de gaten omdat ze van de ene winkel naar de andere liepen en zich daarbij erg verdacht gedroegen. Toen ze door de agenten werden aangesproken en zich niet konden legitimeren zijn ze aangehouden. In een plastic tas die ze bij zich hadden vond de politie een sweatshirt. Via het prijskaartje kwam de politie bij de winkel waar bleek dat deze gestolen was.

Politie houdt vernieler ruit aan
BOVENSMILDE Op de Meester Weijerstraat in Bovensmilde hield de politie zaterdagavond een 31 jr. man uit Alblasserdam aan. De dronken man had kort daarvoor na een bezoek aan kennissen in deze straat de ruit van de achterdeur vernield. De bewoner deed aangifte. De verdachte is ingesloten en zondagochtend na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Huiselijk geweld
HAVELTE Zaterdagmiddag is in Havelte een 40 jr. inwoner van dit dorp aangehouden op verdenking van het bedreigen en mishandelen van zijn vrouw. Dit gebeurde in de gezamenlijke woning en voor de ogen van hun kleine kinderen. De vrouw deed aangifte. De man is verhoord en zaterdagavond in vrijheid gesteld. Deze zaak wordt verder afgehandeld volgens de procedure Huiselijk geweld.

Politie onderzoekt mishandelingen
BEILEN De politie stelt een onderzoek in naar een ruzie in een horecagelegenheid aan de Domoweg in Beilen waarbij in de nacht van zaterdag op zondag een 36 jr. portier en een 20 jr. inwoner van Stuifzand gewond zijn geraakt. De inwoner van Stuifzand is aangehouden als verdachte maar deed later zelf ook aangifte van mishandeling. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Ook de portier deed aangifte van mishandeling. Binnen in de zaak ontstond ruzie waarbij de 20 jr. betrokken was. Portiers kwamen tussenbeide waarbij zowel de 20 jr. als één van de portiers gewond raakten. (07-122360)

Openbare dronkenschap
EMMEN Op de Hoofdstraat in Emmen hield de politie zaterdagavond een 36 jr. man uit die plaats aan die zwaar beschonken op de weg lag. De man lag op zijn eigen mes waardoor omstanders eerst dachten dat hij neergestoken was. Dit bleek dus niet het geval te zijn. Afgezien van mogelijk wat hoofdpijn en een slechte lever houdt de man er lichamelijk niets aan over. Wel krijgt hij een boete voor de dronkenschap en is zijn mes, dat valt onder de categorie verboden messen, in beslag genomen.

Horecatoezicht
MEPPEL Tijdens het horecatoezicht in het centrum van Meppel bekeurde de politie in de nacht van zaterdag op zondag vier wildplassers en de eigenaar van een horecagelegenheid voor overtreding van de sluitingstijd.

Niet echt een verjaardagscadeau
ASSEN In de nacht van zijn 21e verjaardag kreeg een inwoner van Assen van de plaatselijke politie een cadeau waar de meeste mensen waarschijnlijk niet op zitten te wachten. Hij werd namelijk beboet voor het afsteken van vuurwerk en het zich niet kunnen legitimeren. De jongeman stak dit vuurwerk af op de Javastraat, net op het moment dat twee politie-bikers daar in de buurt waren. Omdat hij zich niet kon legitimeren is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar nam de politie nog drie stuks vuurwerk in beslag waarna de jongeman met een proces-verbaal op zak in vrijheid is gesteld.

Dom, onnodig en kwetsend
NIEUW AMSTERDAM In de nacht van zaterdag op zondag bemiddelde de politie bij een ruzie tussen twee groepen jongeren in een horecagelegenheid aan de Vaart in Nieuw Amsterdam. Twee jongens van 21 en 23 jr. uit Erica waren het niet eens met de manier waarop de politie dit deed en gedroegen zich vervelend tegen de agenten. Toen ze ondanks een verzoek van de politie daar niet mee ophielden is van hen gevorderd weg te gaan. Ook dat deden ze niet waarop ze zijn aangehouden. Met een boete van elk 110,- zijn ze zondagochtend in vrijheid gesteld.

Een ander lid van deze groep, een 19 jr. meisje uit Erica, vond het nodig om de agenten uit te schelden voor hoerenlopers. Daarom is ook zij aangehouden en mocht op het politiebureau een verklaring afleggen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Ook tegen een 17 jr. man uit Assen maakt de politie proces-verbaal op wegens belediging van een agente. Na een huiselijke twist in de nacht van zaterdag op zondag in een woning aan de Pelikaanstraat in Assen schold de man de agente uit voor vuile kankerhoer en spuugde haar in het gezicht. De man is aangehouden en na het afleggen van een verklaring in de loop van zondagochtend in vrijheid gesteld.

Met auto over de kop
ERICA Hoewel hij met zijn auto over de kop vloog en een tweetal boompjes ramde, raakte een 25 jr. man uit Taiwan zondagmorgen slecht licht gewond. De man, voor zijn werk tijdelijk in Nederland, reed in een auto over de Verlengde Herendijk in Erica. In een bocht stuurde hij te scherp in waardoor hij met de auto in de berm kwam en over de kop vloog. Medewerkers van de ambulance onderzochten hem maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Inbreker verslaapt zich
EMMEN Een medewerker van een winkel aan de Noorderstraat in Emmen keek zondagmorgen vreemd op toen hij bij de winkel kwam. Hij wilde wat opruimen en zag bij zijn komst dat de ruit van een toegangsdeur vernield was. Binnen keek hij nog vreemder op toen hij een slapende man aantrof. Hij waarschuwde de politie die de man wakker maakte en hem meenam naar het politiebureau. Daar verklaarde de man, waarvan geen juiste personalia bekend zijn en die illegaal in Nederland verblijft, dat hij in de winkel heeft ingebroken. Omdat hij door de duisternis niets van zijn gading kon vinden is hij gaan slapen. Zodra het licht was wilde hij zijn buit bij elkaar zoeken. Hij versliep zich echter. De man is ingesloten en blijft voorlopig vast zitten. (07-122407)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 45 1280.