Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 18 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 18-03-2007

Politie zoekt getuigen steekpartij Ereprijsweg

Zaandam, 16 maart 2007, 22:08 uur

De politie is een onderzoek gestart naar een steekpartij die vrijdagavond plaatsvond en is op zoek naar getuigen. De politie trof het slachtoffer, een 38-jarige man zonder vaste woonplaats, ernstig gewond aan op de Ereprijsweg. De man, die in gezelschap was van een 22-jarige Zaandammer, had om nog onbekende reden ruzie gekregen met een groep personen. Er ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer meerdere steekwonden opliep. De man werd overgebracht naar een ziekenhuis. De politie startte direct een onderzoek in de omgeving en een buurtonderzoek. Er is inmiddels een verdachte aangehouden, een 23-jarige Zaandammer. Ook hij is gewond geraakt. De man zal dinsdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Verder onderzoek naar de vechtpartij volgt. Mensen die getuige zijn geweest van de vechtpartij, of andere informatie hebben, worden dringend verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

Aanhouding na neerslaan Purmerender

Zaandam, 17 maart 2007, 15:52 uur

De politie heeft een 49-jarige Zaandammer aangehouden nadat hij bij het voetbalcomplex van VVZ een 44-jarige man uit Purmerend had neergeslagen. Er was onenigheid onstaan tussen de twee mannen naar aanleiding van een voetbalwedstrijd. Het slachtoffer is gevallen en is enkele minuten bewusteloos geweest. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij voor zijn verwondingen is behandeld. De verdachte is in verzekering gesteld op het politiebureau.

Politie zoekt getuigen van beroving

Zaandam, 17 maart 2007, 23:16 uur

Een 37-jarige man uit Heerhugowaard is onder bedreiging van een mes beroofd van zijn sieraden, horloge en geld. De man, die in gezelschap was van zijn 29-jarige zwager, parkeerde rond 23:10 uur zijn auto in de Klaas Katerstraat. Nadat hij klaar was met urineren tegen de bosjes vlakbij de auto, werd hij met een mes bedreigd door een man die naast hem was gaan staan en werd hem verteld dat hij zijn spullen moest afgeven. Nadat hij zijn spullen had afgegeven, zag hij dat de man wegliep in de richting van een scooter die even verderop stil stond. De man ging achterop zitten bij de bestuurder, waarop de scooter wegreed in de richting van de H. Gerhardstraat.

De scooter was donker van kleur. De man met het mes was ongeveer 18 jaar. Hij heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een negroïde uiterlijk en kort zwart haar. Hij heeft mogelijk een goud omringde voortand en spreekt Nederlands met een accent. Hij droeg een donkere, heupmodel jas, en sportschoenen. De andere man droeg donkere kleding.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met de Decentrale Recherche in Zaandijk via 0900-8844, of contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Aanhoudingen na vechtpartij in café

Zaandam, 18 maart 2007, 01:30 uur

De politie heeft een 23-jarige en een 24-jarige Zaandammer aangehouden na een vechtpartij in een café op de Dam. Politieagenten, die door een portier waren geroepen, troffen in het café twee jongemannen die met anderen aan het vechten waren. De agenten hebben met veel moeite de twee mannen naar buiten gekregen, waar de worsteling zich voortzette. De twee mannen, die onder invloed waren, hebben de politieagenten, een portier en de uitbater van het café geslagen en uitgescholden. Zij verzetten zich tegen hun aanhouding en zijn door de politie in de boeien geslagen. De 23-jarige man is zonder veel problemen ingesloten op het hoofdbureau van politie in Zaandijk. De 24-jarige is onder hevig verzet naar het politiebureau in het centrum van Zaandam gebracht, en later overgebracht naar het hoofdbureau, waar hij is ingesloten.

Twee proces-verbalen voor agressieve Purmerender

Purmerend, 18 maart 2007, 03:43 uur

De politie was opgeroepen door een café op de Koemarkt, nadat zij een lastige klant het café hadden uitgezet. Ter plaatse trof de politie een 21-jarige man uit Purmerend aan, die zorgde voor onrust, onder andere door de portier uit te schelden. De agenten hielden daarop de man aan, waarbij deze zich verzette. De agenten hebben de verdachte daarom geboeid en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte gedroeg zich daarbij verbaal agressief naar de agenten. Op het politiebureau werd besloten de verdachte een proces-verbaal te geven voor het verstoren van de openbare orde. Toen de agenten dit de verdachte wilden gaan meedelen, bleek deze het raampje van de ophoudkamer te hebben vernield. Ook daarvoor heeft de man proces-verbaal gekregen.

Post kwijt na vernieling brievenbus

Purmerend, 18 maart 2007, 09:57 uur

Aan het Van Burgplein, voor Drogisterij Piet, is een brievenbus vernield. De post waaide over straat. De politie heeft zoveel mogelijk post verzameld, maar door de regen is veel post onbruikbaar geraakt en gezien de harde wind is een deel van de post vermoedelijk in het water gewaaid. Er kan niet worden uitgesloten dat er ook post is weggenomen. Volgens indicatie op de brievenbus was lichting 6 van vrijdag geschied.