Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/03/07)

OOSTERHOUT NB, 18 maart 2007

Politie zoekt getuigen meenemen kind

DONGEN: De politie is op zoek naar getuigen die de politie kunnen helpen in een onderzoek naar het meenemen van een jong kind. Een 49-jarige man uit Dongen heeft bij de politie aangifte gedaan van het meenemen van zijn 6-jarige dochter, door een hem onbekende man. Zijn dochter speelde zaterdag 17 maart rond 15.00 uur buiten, in de wijk Dongen-West. Ongeveer twee uur later kwam het kind weer thuis en vertelde met een man mee te zijn geweest in een auto. Het is nog onbekend waar de man met het kind naar toe is geweest. Wel heeft de politie inmiddels kunnen achterhalen dat de twee in een benzinestation aan de Middellaan zijn geweest.

De man zou van middelbare leeftijd zijn, kort grijzig haar hebben en rijden in een kleine, donkerkleurige auto. De man droeg die dag een middellange, donkerkleurige jas. Het kind zelf was die middag gekleed in een roze joggingpak. Het meisje heeft blond, schouderlang haar.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en is op zoek naar mensen die het kind in gezelschap van de man hebben gezien. Daarbij richt de politie zich ook op bezoekers van het eerder genoemde benzinestation.

Mensen die het tweetal hebben gezien of over andere informatie beschikken, die voor het onderzoek van belang kan zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Oosterhout, via 0900-8844.

Politie houdt verdachten van vernieling aan

DORST / GILZE: De politie heeft vrijdag 16 maart rond 16.15 uur op de Langenbergseweg in Gilze een 15-jarige jongen uit Gilze aangehouden op verdenking van vernieling.
Een 52-jarige vrouw uit Dorst had de jongen aangewezen. De jongen zou volgens haar deel hebben uitgemaakt van een groepje van drie. Dit groepje zou rond 15.30 uur tegen de auto van de vrouw, die geparkeerd stond op de Sparrenlaan in Dorst, hebben getrapt. Als gevolg van de trap sneuvelde een spiegel van de auto.
De aangehouden jongen moest mee naar het politiebureau voor onderzoek. Daar verklaarde hij per ongeluk tegen de auto van de vrouw te zijn aangereden. Hij is na het afleggen van een verklaring overgedragen aan zijn ouders. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

GEERTRUIDENBERG / RAAMSDONKSVEER: Op een bouwterrein aan de Stationsweg heeft de politie in de nacht van vrijdag 16 maart op zaterdag 17 maart rond 02.00 uur een 18-jarige man uit Raamsdonksveer en een 16-jarige jongen uit Geertruidenberg aangehouden op verdenking van vernieling van autos.
De politie reageerde op een melding van een 52-jarige man uit Raamsdonksveer, die gezien had dat drie jongens op de Keizersdijk in Raamsdonksveer vernielingen hadden gepleegd aan zijn auto en mogelijk ook aan andere autos. Hij was de jongens gevolgd en zag dat ze zich in Geertruidenberg verstopten op een bouwterrein aan de Stationsweg. De politie trof daar twee jongens aan en arresteerde ze.
De man uit Raamsdonksveer deed aangifte van vernieling. Beide buitenspiegels van zijn auto bleken vernield te zijn. De politie zag bovendien voetafdrukken op andere autos.
Beide verdachten ontkenden de vernieling te hebben gepleegd. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Inmiddels was bij de politie de naam van de derde jongen bekend. Hij meldde zich zaterdagmiddag 17 maart op het politiebureau en bekende dat hij degene was geweest die de vernielingen had gepleegd. Hij gaf tevens aan bereid te zijn de schade te vergoeden. Het gaat hier om een 16-jarige jongen uit Geertruidenberg. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

DRONGELEN: Zaterdag 17 maart kort voor middernacht kreeg de politie de melding dat twee jongens verkeersborden aan het vernielen waren in de Kruisstraat in Drongelen. Ter plaatse bleek het te gaan om een 15-jarige jongen en een 17-jarige jongen, beiden uit Wijk en Aalburg. Politiemensen constateerden dat er diverse verkeersborden beschadigd waren. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en hebben de nacht in de politiecel doorgebracht. Ze worden zondag 18 maart nader verhoord.

Vrouw met auto sloot in

RAAMSDONKSVEER: Een 37-jarige vrouw uit Breda is zondagochtend 18 maart rond 09.30 uur met haar auto in de sloot naast rijksweg A27 terecht gekomen.
De vrouw reed over de A27 in de richting van Breda, toen ze door nog onbekende oorzaak met haar auto in een slip kwam, tegen de vangrail botste en uiteindelijk in een sloot naast de snelweg tot stilstand kwam. Brandweer, ambulance en politie kwamen ter plaatse om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Daar bleek dat ze slechts wat blauwe plekken en stijve spieren had overgehouden aan het eenzijdig ongeval. "

Omwonenden blussen brand coniferen

WIJK EN AALBURG: In het gebied tussen de Aalburgsestraat en de Violierstraat hebben bewoners vrijdagavond 16 maart rond 20.00 uur een aantal brandende coniferen geblust.
Rond dat tijdstip kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer de melding binnen.
Toen politie en brandweer ter plaatse kwamen, hadden de bewoners de situatie al onder controle. Met tuinslang en brandblusser bestreden zij het vuur, dat vermoedelijk is aangestoken. Onbekend is nog wie de ongeveer 16 coniferen in brand heeft gestoken.

Woninginbreker aangehouden

WAALWIJK: De politie heeft vrijdag 16 maart om 23.55 uur een 14-jarige Waalwijker aangehouden op verdenking van woninginbraak. Rond 21.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er was ingebroken in een woning in de Putstraat. De jeugdige inbreker is de woning vermoedelijk binnengekomen via een niet-afgesloten bovenraampje. Uit de woning is onder andere een filmcamera weggenomen. De 13-jarige zoon des huizes overliep bij thuiskomst de inbreker en herkende hem. Hierdoor kon de politie de jeugdige verdachte enige tijd later aanhouden. De jongen is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Opnieuw brand in cafetaria

WIJK EN AALBURG: Opnieuw heeft brand gewoed in een leegstaand cafetaria aan de Maasdijk. Vrijdag 16 maart rond 23.30 uur kwam hiervan een melding binnen bij politie en brandweer. Ook donderdag 15 maart woedde daar brand. De brandweer heeft het pand vrijdag gecontroleerd laten uitbranden. De eigenaar van het pand had al aangifte gedaan van brandstichting.
De politie heeft in de nacht van vrijdag 16 maart op zaterdag 17 maart extra gesurveilleerd in Wijk en Aalburg, in de hoop de brandstichter(s) te kunnen betrappen. Dit heeft nog geen resultaat opgeleverd.

Rijden onder invloed

ALMKERK: Politiemensen reageerden in de nacht van vrijdag 16 maart op zaterdag 17 maart rond 00.30 uur op een melding over nachtvissen op een locatie waar dit niet is toegestaan. Toen ze ter plaatse gingen, reed er vanaf de Zandwijk een man weg. De politiemensen controleerden de automobilist, een 21-jarige inwoner van Giessen. Omdat hij naar drank rook, moest hij een blaastest afleggen. Daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 320 ug/l was. Omdat de bestuurder een zogenaamde Beginnende Bestuurder is, is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.
Met het nachtvissen had hij overigens niks te maken.

WAALWIJK: Een 34-jarige Waalwijker is in de nacht van vrijdag 16 maart op zaterdag 17 maart zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij rond 01.20 uur betrapt op rijden onder invloed. De man werd in de Noordstraat gecontroleerd en bleek teveel gedronken te hebben. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 645 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is.
Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Ook een 42-jarige Waalwijker raakte die nacht zijn rijbewijs kwijt toen hij werd betrapt op rijden onder invloed. Rond 05.25 uur werd hij op de Beethovenlaan gecontroleerd.
Omdat uit de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had, moest hij mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 700 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

ALMKERK: Zaterdagavond 17 maart heeft de politie opnieuw een rijbewijs ingevorderd. Surveillerende politiemensen zagen rond 22.20 uur een automobilist zonder licht over de Provincialeweg Noord rijden. Ze hielden hem staande en tijdens deze controle bleek dat de man onder invloed van alcohol was. De man, een 21-jarige inwoner van Almkerk moest mee naar het bureau voor een ademanalyse met als uitslag 575 ug/l, waarop hij zijn rijbewijs moest inleveren. Tegen de verdachte is uiteraard ook proces-verbaal opgemaakt.

WAGENBERG: Zondag 18 maart rond 02.55 uur hield de politie in de Wagenstraat een 46-jarige man uit Made aan op verdenking van rijden onder invloed. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 490 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Gewond na aanrijding door schaap op de rijbaan

TERHEIJDEN: Een 21-jarige vrouw uit Kruisland is zaterdagochtend 17 maart rond 06.30 uur op de A59 ter hoogte van Terheijden gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed in haar auto over de A59 in de richting van Made toen zij in botsing kwam met een 43-jarige automobilist uit s-Gravendeel. Beide automobilisten reden achter elkaar over de linkerrijstrook, toen ze op de rechterrijstrook een vrachtwagen zagen stilstaan, met zn alarmlichten aan. Direct daarna zag de man uit s-Gravendeel een schaap op de rijbaan en remde hard. De vrouw die achter hem reed, had dit te laat door en botste op haar voorganger. Het schaap werd niet geraakt. De onbekend gebleven vrachtwagenchauffeur heeft het wollige dier teruggezet in de wei. De vrouw raakte door de aanrijding gewond aan haar borst. Ze is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De man is direct na het ongeval naar de huisartsenpost in Oosterhout gegaan. Hij had rugklachten.
De politie onderzoekt nog wie de eigenaar is van de schapen.

Politie onderzoekt beroving

WAALWIJK: De politie onderzoekt de beroving van een 27-jarige Waalwijker, op zaterdag 17 maart rond 21.30 uur in de Grotestraat. Surveillerende politiemensen troffen de man liggend op de grond aan. Hij vertelde aangevallen te zijn door drie mannen. Ook zou hij geschopt en geslagen zijn. Later bleek dat ze hem ook hadden geprobeerd te beroven, maar daarbij niks hadden buitgemaakt. Toen er een automobilist langs reed, ging het drietal er vandoor. De automobilist waarschuwde vervolgens de politie.
De politie bracht het slachtoffer naar de huisartsenpost, waar de man door een arts is nagekeken. Hij heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden op verdenking van mishandeling

OOSTERHOUT: Politiemensen hielden in de nacht van zaterdag 17 maart op zondag 18 maart rond in de Klappeijstraat een 19-jarige Oosterhouter aan.
De man wordt ervan verdacht een gevuld blikje drinken naar een medewerker van een horecagelegenheid te hebben gegooid. Die kon nog net op tijd wegduiken.
De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht en is zondagochtend verhoord. Na het verhoor, waarin hij bekende het blikje te hebben gegooid, is hij heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij op het voetbalveld

WOUDRICHEM: Zaterdagmiddag 17 maart was politiebemoeienis nodig bij een sportvereniging aan de Middelvaart. Daar waren tijdens een voetbalwedstrijd spelers van beide teams met elkaar op de vuist gegaan. De politie nam een aangifte op van een 14-jarige jongen uit Woudrichem. Hij zou de vechtersbazen hebben willen scheiden en zou daarbij door een 16-jarige jongen uit Dordrecht in zijn gezicht zijn geslagen. Ook nam de politie een aangifte op van de voetbalvereniging zelf. Een bestuurslid van de vereniging deed aangifte van vernieling van de dug-out. De politie hoorde de minderjarige verdachte, die beide feiten bekende. De jongen is na verhoor overgedragen aan zijn begeleiders.
De politie zet het onderzoek voort.

Auteur: Leonie van Ooijen