Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 17 en 18 maart

BERGEN OP ZOOM, 18 maart 2007

Automobilist aangehouden na botsing met tractor

KRUISLAND: De politie kreeg op vrijdagmiddag om 20.15 uur melding van een verkeersongeval aan de Roosendaalseweg. Een personenauto reed vanaf Kruisland in de richting Roosendaal en kon bij een wegversmalling een tractor met egger niet ontwijken. Er ontstond een aanrijding tussen de voertuigen. De auto raakte bij de aanrijding total loss. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Van de 21-jarige bestuurder van de tractor is aangifte opgenomen. Uit een blaastest bleek dat de 45-jarige automobilist uit Steenbergen teveel gedronken had. Hij is aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Uit een ademanalyse kwam een uitslag van 610 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Het voertuig van de verdachte is weggesleept.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

STEENBERGEN: Op vrijdagavond hield de politie rond 21.30 uur een 37-jarige man uit De Heen aan voor rijden onder invloed. De politie wilde het voertuig van de man controleren op eventuele gebreken. Bij het aanspreken van de bestuurder rook men een alcohollucht. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 360 ug/l. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van 3 uur. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Française aangehouden met 3 kilo cocaine

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Het Joint Hitteam van de politie hield op vrijdagavond om 23.45 uur een 34-jarige vrouw aan Parijs aan. De politie besloot het voertuig van de vrouw staande te houden op de Rijksweg A16. Bij controle van het voertuig bleken er meerdere verpakking drugs in de auto te liggen. De politie nam de drugs in beslag en testte het. Het bleek te gaan om ruim 3 kilo cocaine. De verdachte is in verzekering gesteld.

Inbrekers slaan twee keer toe bij zelfde bedrijf

ZEVENBERGEN: Op vrijdag is er tussen 17.00 uur en 22.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Jupiterweg.De daders forceerden het hek rondom het bedrijfsterrein en forceerden een deur van het pand. Hier namen ze een personenauto weg. Het gaat om een groen Jeep Cherokee. Op de auto zaten op het moment van wegnemen geen kentekenplaten bevestigd. Ook is er een aantal printers weggenomen.

Op zondag kreeg de alarmcentrale even na middernacht weer een melding binnen van inbraak in het betreffende bedrijf. Ook hierbij werd het slot van het hek geforceerd en daarna werd een buitendeur opengebroken. En ook deze keer namen de daders een auto weg. Het ging hierbij om een zwarte Hyundai Tucson met kenteken G9690 (kenteken Nederlandse Antillen).

De politie heeft aangifte opgenomen van beide inbraken en heeft de voertuigen internationaal als gestolen gesignaleerd.

Twee personen aangehouden met bijna 240 gram drugs

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie hield op zaterdagavond om 19.45 uur twee personen aan wegens softdrugsbezit. De politie controleerde hun voertuig op de Antwerpsestraatweg en vond hierbij bijna 240 gram softdrugs. De drugs zijn in beslag genomen. De 21-jarige vrouw en de 24-jarige man, beide inwoners van Belgie, zijn aangehouden en na verhoor met een au-dagvaarding in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na verlaten plaats ongeval

OUDENBOSCH: De politie hield op zondag om 02.20 uur een 38-jarige man uit Roosendaal aan nabij zijn woning. De man was even tevoren op de Rijksweg A17 tegen een paal langs de weg aan gereden. Hij was hierbij wel uitgestapt, maar daarna doorgereden. Een getuige gaf het kenteken door aan de politie en deze hield de man aan nabij zijn woning. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek een uitslag van 585 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Mannen beledigen politiemensen

ROOSENDAAL: De politie hield op zondag om 01.50 uur een 22-jarige man uit Roosendaal aan voor belediging. De man uitte op de Markt een belediging richting politiemensen. Toen ze hem wilden aanspreken nam hij de benen. De man werd uiteindelijk op de H G Dirckxstraat aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met bekeuringen voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en belediging.

Om 03.40 uur was het weer raak op de Markt. Een 22-jarige man was zijdelings betrokken bij een opstootje. De politie stuurde de betrokkenen weg. Bij het weglopen uitte de man een fikse belediging. Hij is aangehouden en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Ook om 03.44 beledigde een jongen op de Markt de politie. De 17-jarige Roosendaler uitte de belediging en werd hierna aangehouden. Wat er met hem zal gebeuren, zal in verband met zijn leeftijd worden vastgesteld in overleg met justitie.

Drietal aangehouden na ruzie

ROOSENDAAL: De politie zag op zondagmorgen omstreeks 02.00 uur dat er een conflict gaande was aan de Markt te Roosendaal. Een 20-jarige man met een Poolse identiteit sloeg hierbij twee personen. Hij werd onmiddellijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De andere twee betrokkenen waren eerder op de avond al gevorderd het uitgaansgebied te verlaten en waren klaarblijkelijk terug gekomen. De 22-jarige Roosendaler en de 21-jarige Roosendaler zijn aangehouden en ingesloten. De drie verdachten zijn op zondag in de middag in vrijheid gesteld met een au-dagvaarding voor verstoring van de openbare orde en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Jongen (17) aangehouden na aanstootgevend gedrag

ROOSENDAAL: De politie hield op zondag om 03.30 uur een 17-jarige Roosendaler aan. De jongen gedroeg zich aanstootgevend en baldadig tegen ander uitgaanspubliek en is hiervoor aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Gezien de leeftijd van de verdachte zal later in overleg met justitie worden besloten wat voor straf hem te wachten staat.

Twee personen aangehouden voor openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: De politie hield op zondag om 03.30 uur een 16-jarige jongen en een 21-jarige man aan voor openlijke geweldpleging. De twee hadden ruzie gekregen in een horecagelegenheid aan de Bloemenmarkt. Toen het tot een handgemeen dreigde te komen zijn de twee door de portiers buiten gezet. Hier ging de vechtpartij door. De politie hield de twee aan. Aanleiding voor de vechtpartij is onduidelijk. De twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

STEENBERGEN: De politie hield op zondagochtend om 05.45 uur een 31-jarige man aan in zijn woning in Steenbergen. De man had ruzie gehad met zijn 48-jarige vrouw. Hij had hierbij een aantal ruiten van de woning vernield. De politie nam een verklaring op van de vrouw, die aangaf dat ze mishandeld werd door haar man. De politie hield de man aan. Hij is naar de huisartsenpost gebracht voor de verwondingen aan zijn handen die hij opliep bij het vernielen van de ruit. Na behandeling is hij in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg