Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (18/03/07)

TILBURG, 18 maart 2007

Politie onderzoekt overval

TILBURG: Vrijdag 16 maart rond 21.40 uur kreeg de politie de melding dat een groep jongeren geprobeerd zou hebben een man te overvallen in zijn woning in de Koestraat. De 46-jarige man had de deur geopend en trof daar de jongeren aan die de man bedreigden met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man wist de deur dicht te doen, waarop de jongeren er vandoor gingen.
De politie stelt een onderzoek in en heeft onder andere een buurtonderzoek gehouden.

Aanhoudingen na lastig vallen politiemedewerkers

TILBURG: Zaterdag 17 maart rond 16.15 uur heeft de politie op de Hendrikhof twee verdachten gearresteerd.
Twee surveillerende politiemensen waren in de Heuvelstraat gepasseerd door een groep jonge vrouwen. Tijdens het passeren scholden de vrouwen de politiemensen uit. Het was niet de eerste keer dat enkele van de vrouwen één van de politiemensen uitscholden. Daarop besloten de twee politiemensen hen hierop aan te spreken en tevens te controleren. Eén van de vrouwen, een 21-jarige inwoonster van Hilvarenbeek, weigerde echter mee te werken aan het onderzoek en weigerde haar identiteit kenbaar te maken. Hierop is zij aangehouden, waarbij ze zich verzette tegen haar aanhouding. Ook de rest van de groep gedroeg zich hierbij opdringerig. De politiemensen moesten een 15-jarig meisje uit Tilburg meerdere malen vorderen zich te verwijderen, waarna ze uiteindelijk aan de vordering voldeed.
Toen de politiemensen de aangehouden verdachte in een inmiddels gearriveerd politievoertuig wilden plaatsen, kwam de groep opnieuw op de politiemensen af. Ze probeerden te verhinderen dat de aangehouden verdachte kon worden afgevoerd. Het eerder weggestuurde 15-jarige meisje heeft daarbij een 52-jarige politievrouw geschopt. Daarna is ze er vandoor gegaan.
Tevens probeerde een 16-jarige jongen uit Tilburg de rest op te hitsen en de aanhouding te belemmeren. Hij is om die reden aangehouden, dus zowel voor belemmering als voor opruiing.
Inmiddels waren diverse politie-eenheden voor assistentie ter plaatse gekomen, waardoor de situatie onder controle kwam en beide verdachten konden worden afgevoerd. Ze zijn voor ander onderzoek en verhoor ingesloten.
De politievrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling tegen de 15-jarige. Haar identiteit is bij de politie bekend en ze wordt zo snel mogelijk aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

Auto uitgebrand politie onderzoekt verband met inbraak

MOERGESTEL / TILBURG / BREDA: Politiemensen troffen vrijdagavond 16 maart rond 22.30 uur na een melding midden op de weg op het Stokske een brandende auto aan. De brandweer bluste het vuur, maar kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde. Onderzoek wees uit dat de auto op 21 februari is gestolen bij een autobedrijf in de Oude Leijstraat in Breda. Bovendien bleek dat de kentekenplaten die op de auto zaten op 22 februari gestolen zijn vanaf een geparkeerd staande auto op de Deltalaan in Tilburg.
De politie stelt een onderzoek in en onderzoekt daarbij tevens of de auto gebruikt is voor het plegen van een inbraak in een bedrijf in de Hectorstraat in Tilburg. Daar bleek omstreeks 20.20 uur dat er was ingebroken. Het hekwerk dat om het gebouw stond is met een auto omver gereden. Vervolgens werd er een ruit van het gebouw verbroken om binnen te kunnen komen. Bij de inbraak werd een flatscreen buitgemaakt.
De politie stelt een onderzoek in en verricht onder andere een sporenonderzoek.

Man aangehouden na huiselijk geweld en geweld tegen politie

TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag 17 maart op zondag 18 maart om 02.15 uur een 45-jarige Tilburger aan op verdenking van huiselijk geweld. De man had zijn 46-jarige vrouw in het gezicht gestompt, waardoor de vrouw letsel aan haar neus opliep. Tijdens zijn aanhouding stompte hij bovendien een politieman in het gezicht. Daarop gebruikten de politiemensen pepperspray om de verdachte te kalmeren. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Zowel de vrouw als de politieman hebben aangifte van mishandeling gedaan tegen de verdachte.

Politie onderzoekt incident in horecagelegenheid

MOERGESTEL: De politie onderzoek de precieze toedracht van een incident dat zich in de nacht van vrijdag 16 maart op zaterdag 17 maart heeft afgespeeld in en bij een horecagelegenheid aan de Rootven. Daarbij hield de politie een 43-jarige man uit Moergestel en een 51-jarige man uit Tilburg aan. Ook nam de politie een aangifte op van een 18-jarige man uit Moergestel. Om de precieze toedracht te kunnen achterhalen, spreekt de politie met diverse getuigen. Het onderzoek wordt maandag 19 maart voortgezet.

Man aangehouden na rijden zonder rijbewijs en joyriding

TILBURG Tijdens een routineverkeerscontrole hebben agenten in de nacht van zaterdag 17 maart op zondag 18 maart rond 00.30 uur in de Hendrik de Keijserstraat een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tijdens zijn verhoor bekende hij bovendien dat hij de auto had meegenomen zonder toestemming van de eigenaar van de auto. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed en tijdens ontzegging

TILBURG: De politie hield in de nacht van vrijdag 16 maart op zaterdag 17 maart om 03.45 uur een 40-jarige Tilburger aan op verdenking van rijden onder invloed.
De man had op de Heikantlaan de aandacht van de politie getrokken doordat hij midden op de weg reed. Op de Stokhasseltlaan reed de bestuurder bovendien meerdere keren bijna tegen de stoeprand aan. De man werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn (740 ug/l terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is). Bovendien bleek hij niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dat was ingenomen, omdat de man al eerder betrapt was op rijden onder invloed. De auto waarin de man reed is in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijdingen onder invloed

TILBURG: Surveillerende politiemensen hoorden in de nacht van vrijdag 16 maart op zaterdag 17 maart rond 04.10 uur een harde klap. Ze gingen kijken en zagen dat in de Piusstraat een automobilist tegen een poller (beweegbare paal die in het wegdek kan verzinken) was gereden. De automobilist stapte vervolgens uit en wilde weglopen richting het Piusplein. Daar is hij aangehouden. De man, een 42-jarige inwoner van Oisterwijk, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 610 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De verdachte moest daarop zijn rijbewijs afgeven, dat werd ingevorderd. Tegen hem is bovendien proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: De politie hield zaterdagavond 17 maart rond 19.15 uur een 60-jarige man uit Tilburg aan. De man was kort daarvoor in de Lichtstraat tot twee keer toe met zijn bromfiets tegen twee geparkeerde autos gevallen en had de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Een oplettende getuige had de aanrijdingen gezien en waarschuwde de politie. Die hield de man, die bovendien onder invloed van alcohol bleek te zijn vervolgens aan. De man moest meewerken aan een ademanalyse, met als uitslag maar liefst 1040 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd. Bovendien is hij verhoord over het verlaten van de plaats van ongeval. Hij ontkent echter tegen de autos te zijn gevallen of gereden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden na mishandeling caissière

TILBURG: In een supermarkt op de Korvelseweg heeft de politie zaterdag 17 maart om 14.15 uur een 52-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw had in de winkel onenigheid gehad met een 18-jarige caissière uit Tilburg en had haar een multiverpakking pakjes drinken in het gezicht gegooid. De winkelmedewerkster liep hierdoor letsel op aan haar gezicht. Ze deed bij de politie aangifte van mishandeling. Een beveiligingsmedewerker hield de verdachte aan, in afwachting van de politie. De vrouw bekende het feit te hebben gepleegd. Ze is met een dagvaarding heengezonden en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Mannen aangehouden na vernieling

TILBURG: In de nacht van vrijdag 16 maart op zaterdag 17 maart rond 00.40 uur hield de politie op de Spoorlaan een 44-jarige Tilburger aan. De man had kort daarvoor een ruit van een kantoorpand vernield. Hij bekende dat hij het raam had ingeslagen tijdens een ruzie met zijn vriendin. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: Diezelfde nacht om 02.55 uur hield de politie op de Spoorlaan een 15-jarige jongen uit Udenhout aan op verdenking van vernieling van een fiets. Een oplettende getuige had de vernieling gezien en waarschuwde de politie. De verdachte bekende de vernieling te hebben gepleegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: Zondag 18 maart rond 03.00 uur heeft de politie in de Rossinistraat een 24-jarige Tilburger aangehouden. De man had tijdens een ruzie de fiets van zijn 17-jarige vriendin uit Tilburg beschadigd. Ook zou hij haar hebben mishandeld. Verder wordt de man ervan verdacht een ruit van zijn ouderlijk huis en een ruit van een buurman te hebben vernield. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Personeel van een warenhuis in de Heuvelstraat heeft vrijdag 16 maart rond 17.00 uur een 12-jarige jongen uit Tilburg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen wordt ervan verdacht samen met twee andere jongens spullen te hebben gestolen uit de winkel. Het drietal werd betrapt toen de alarmpoortjes van de winkel afgingen. Ze gingen er daarop vandoor. Eén van hen kon worden aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij bleek nog in het bezit te zijn van vier pakjes batterijen en een paar sokken, afkomstig uit de winkel. De overige twee, Tilburgers van 10 en 13 jaar oud, meldden zich vrijdagavond op het politiebureau. Ook zij zijn verhoord. Het drietal heeft bekend de winkeldiefstal te hebben gepleegd, maar geeft aan dit onder druk van oudere jongens te hebben gedaan.
Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: In een supermarkt in de Jan Heijnsstraat is vrijdag 16 maart om 13.20 uur een 42-jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. De man had geprobeerd twee bosjes bloemen en een pot bloemen weg te nemen. Hij bekende de diefstal en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 125,- opgelegd, die hij betaalde.

TILBURG: Vrijdagavond 16 maart om 20.55 uur heeft de politie in een supermarkt aan de Westermarkt een 35-jarige Duitser aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man wordt ervan verdacht twee tubes kleefpasta voor kunstgebitten te hebben gestolen. Hij ontkent de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

TILBURG: In de nacht van zaterdag 17 maart op zondag 18 maart om 02.05 uur betrapte de politie op de Stappegoorweg een 49-jarige man uit Goirle op rijden onder invloed. De man moest mee naar het bureau, waar uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalten 355 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumhoeveelheid is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd.

OISTERWIJK: Een 31-jarige man uit Oisterwijk raakte diezelfde nacht zijn rijbewijs kwijt, nadat hij rond 04.45 uur op de Pannenschuurlaan betrapt was op rijden onder invloed. Zijn ademgehalte bleek na onderzoek 580 ug/l te zijn, reden voor invordering van zijn rijbewijs. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rustig uitgaansweekend

TILBURG: Agenten die dit weekend belast waren met het houden van toezicht in het horecaconcentratiegebied in het centrum van Tilburg spreken van een rustig weekend.
In de nacht van vrijdag 16 maart op zaterdag 17 maart verrichtte de politie zes aanhoudingen. Een ervan betrof een 22-jarige Tilburger die nog boetes had openstaan. Twee mensen werden aangehouden op verdenking van vernieling. Beide verdachten werden aangehouden op de Spoorlaan: de een op verdenking van vernieling van een ruit, de ander op verdenking van vernieling van een fiets (zie persberichten elders op deze pagina) .
Een 18-jarige Tilburger werd rond 04.20 uur aangehouden, omdat hij op de Heuvel een vrouw zou hebben lastig gevallen en geslagen. Het 26-jarige slachtoffer uit Breda deed hiervan aangifte. De verdachte bekent dat hij de vrouw heeft geslagen, maar geeft aan dat dit haar eigen schuld is, omdat zij hem eerst zou hebben geslagen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Een man (een 32-jarige Tilburger) werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan een bevel of vordering zich te verwijderen. De zesde aanhouding was voor het veroorzaken van een aanrijding onder invloed (verdachte reed tegen een beweegbare paal, zie persbericht elders op deze pagina).
Verder deelde de politie 6 bekeuringen uit: 3 voor wildplassen, 1 voor rijden zonder helm, 1 voor openbare dronkenschap en 1 voor parkeren op een taxistandplaats.

In de nacht van zaterdag 17 maart op zondag 18 maart hield de politie drie mensen aan.
Op de Heuvelring hield de politie een 28-jarige man uit Eindhoven aan. De man wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid op de Heuvelring een 48-jarige Tilburger te hebben mishandeld. De twee hadden onenigheid gehad over geld. De verdachte ontkent de Tilburger te hebben geslagen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. In de Zuid Oosterstraat werden een 20-jarige Tilburgse en een 19-jarige man uit Berkel-Enschot aangehouden, omdat ze zich bij een verkeerscontrole weigerden te legitimeren. Ze waren kort daarvoor betrapt op rijden zonder helm. Ze zijn voor beide feiten bekeurd. Tot slot deelde de politie deze nacht nog eens 16 bekeuringen uit: 11 voor wildplassen en 5 voor fout parkeren, waarvan 3 op een taxistandplaats).

Man doet aangifte beroving

TILBURG: Een 19-jarige man uit Oisterwijk heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving. De man zou op vrijdag 16 maart rond 20.40 uur op de Spoordijk, op het fietspad van Tilburg naar Oisterwijk door een hem onbekende man tot stoppen gedwongen zijn. Vervolgens moest hij onder bedreiging van een mes zijn geld en mobiele telefoon afgeven aan zijn belager. De verdachte zou een blanke man zijn van ongeveer 20 tot 25 jaar oud. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Leonie van Ooijen