KNHS


Bekende namen op KNHS Indoorkampioenschappen

18 maart 2007


WANROIJ (KNHS) - Niet iedereen had al een kampioenstitel op zijn naam staan, maar alle winnaars van de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur paarden, draaien al wel een tijdje mee op paardensportgebied.

De eerste kampioen die gehuldigd werd, Goffe-Nil van der Zijden, werkt al vijf jaar bij De Jeu Dressage in Oosterstreek. Niet alleen als stalruiter, maar ook als manager fokkerij. Zijn kampioenspaard in de L2, Vivace de Jeu (v. Contango) blijft volgens Goffe-Nil lekker cool onder alle omstandigheden. In 2004 werd hij al eens kampioen van Friesland met Sisther de Jeu, het paard waar Edward Gal nu furore mee maakt.

In de M1 was Vienna Romp de beste met het fraaie percentage van 72,00. Met de zesjarige merrie Unoeshka is Vienna pas sinds oktober serieus aan het rijden en dit was pas hun zesde officiële wedstrijd. De merrie is eigendom van de heer van Wanroy en bracht voor haar sportcarrière twee veulens van United. Vienna is de vaste stalamazone bij Lamers en Van de Goor, voor wie ze ondermeer Koblenz uitbrengt in het ZZ-Zwaar.

Marjolein Gevaert, die met Ultiem de M2-titel opeiste verdiende haar sporen al in haar ponytijd en met de paarden Marius en Idris, die ze in het ZZ-Licht en in de Lichte Tour uitbracht. Samen met Wim Bronsink, de fokker van Ultiem runt ze sinds kort Dansa Stables in Wezep. Ze werd met Ultiem vorig jaar kampioen in de klasse M1 en dit jaar reservekampioen M2 op de Gelderse kampioenschappen. De zesjarige is volledig richting springen gefokt; Niveau x Amethist en Wim Bronsink heeft hem eerst ook een jaartje in het springen uitgebracht.

In de klasse Z1 werden over het algemeen maar matige scores behaald, al lag de kopgroep dicht bij elkaar. Het kampioenschap werd beslist over twee proeven. In de eerste proef stond al weer een bekende amazone aan kop: Joyce Heuitink met de NRPS goedgekeurde hengst Wup (v. Welt Hit II). Met één tiende procent minder eindigde Emmelie Scholtens met de Friese hengst Christian op de tweede plaats. In de tweede proef deed Katja Gevers er een schepje bovenop. Tijdens haar eerste optreden met Thriller eindigde ze op de derde plaats, maar in de tweede proef stevende ze Scholtens en Heuitink ruimschoots voorbij met 68,60 %. Hiermee kwam de kampioene van de regio Brabant ook in de einduitslag op de eerste plaats. Katja werkt bij Madelein en Nico Witte in Schijndel. Ze heeft de inmiddels zevenjarige Thriller al drie jaar, maar voor haar gevoel nu pas echt de klick gevonden. Pas nu heb ik het gevoel dat het iedere wedstrijd een beetje beter gaat. Donderdag aanstaande staat de volgende uitdaging op het programma tijdens Indoor Brabant, waarvoor ze zich heeft geselecteerd.

De beste acht Z2-combinaties reden behalve een klassieke proef ook een kür op muziek. Ook hier lag de kopgroep dicht bij elkaar. Beide proeven werden gewonnen door Marjan Dorresteijn met Remus Donna, op de voet gevolgd door het pas 16-jarige A-kaderlid bij de Junioren Michelle van Lanen met Incredible. Loes Corsel scoorde weliswaar beter in de kür, maar niet voldoende om Larsissa van Craaikamp van de derde plaats te verdrijven. De zevenjarige Hannoveraans gefokte Donna van Marjan Dorresteijn werd speciaal voor haar aangeschaft door mevrouw Bakker en de heer Griffioen. Zij heeft de merrie nu een jaartje onder het zadel en is er laaiend enthousiast over. Met een knipoog naar de naam van de merrie, stelde Charles Monteri haar kür samen op muziek van Madonna.

Uitslagen

Nr. Naam Plaats Paard Vader Percentage Klasse L2

1. Goffe-Nil v.d. Zijden Oosterstreek Vivace de Jeu Contango 65,00
2. Chantalle Szafranski Beek Vision Don Vino 64,80
3. Miranda Pakvis Den Haag Valentijn DP - 64,30 Klasse M1

1. Vienna Romp Beuningen Unoeshka Métall 72,00
2. Mathieu Frencken Ermelo Rapsody - 69,70
3. Leonie Bos Beuningen Prins D Ferro 66,30 Klasse M2

1. Marjolein Gevaert Apeldoorn Ultiem Niveau 66,00
2. Margareth Hammers IJsselmuiden Utah Gribaldi 65,20
3. Chantal Nijpjes Serooskerke Uve Got It Democraat 65,20 Klasse Z1

1. Katja Gevers Berlicum Thriller Gribaldi 66,25
2. Emmelie Scholtens Winschoten Christian Feitse 65,25
3. Joyce Heuitink Varsseveld Wup Welt Hit II 64,50 Klasse Z2

1. Marjan Dorresteijn Werkhoven Remus Donna Dream of Glory 69,45
2. Michelle van Lanen Uden Incredible Voltaire 68,15
3. Larissa van Craaikamp Alkmaar Teguiro Métall 66,86