Persberichten Lekstroom, 15.21 uur

Utrecht, 18-03-2007

Inbrekers aangehouden
NIEUWEGEIN - De politie heeft vrijdag 16 maart twee inbrekers aangehouden.
Rond 12.45 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Gravin Sophialaan waarbij de daders op heterdaad waren betrapt. De daders waren weggereden en de politie kon op de Lijsterbesstraat de achtervolging inzetten. Op de kruising Lijsterbes-/Hazelaar-/Eikstraat sprongen twee verdachten uit de auto. Achtervolging van één van de verdachten leidde op dat moment niet tot aanhouding. Bij het zoeken in de wijk kwam de betreffende auto vervolgens van een parkeerplaats aan de Lijsterbesstraat rijden. De agenten hebben de auto aan de kant gezet en de bestuurder, een 20-jarige man uit Vianen, aangehouden. In de auto werden diverse goederen aangetroffen die bij de inbraak waren ontvreemd. Door onderzoek kon ook een tweede verdachte, 16 jaar, afkomstig uit IJsselstein, worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beroving
NIEUWEGEIN - Zaterdag 17 maart omstreeks 20.00 uur is een 18-jarige man uit Nieuwegein op de Rietgors beroofd van zijn mobiele telefoon.
Een onbekende man vraagt aan de Nieuwegeiner of hij zijn telefoon mag lenen. Dit mag. De onbekende man stopt zijn eigen simkaart in het toestel en rent hard weg. Een tweede onbekende man, die er kennelijk bij hoorde, was reeds doorgelopen op het moment dat de eerste onbekende man om de telefoon vroeg.

De eerste man, die om de mobiele telefoon vroeg heeft het volgende signalement: man, 20 tot 25 jaar, tussen 1.75 en 1.85 m lang, donkerbruine huidskleur, normaal postuur, zwart kort haar, smal gelaat en een platte neus. Hij droeg een donkerbruin petje, een wit vest met capuchon en een spijkerbroek met witte gympen.
De tweede man heeft het volgende signalement: man, 20 tot 25 jaar, tussen 1.75 en 1.85 m lang, donkerbruine huidskleur, normaal postuur, zwart krullend haar tot op de schouders. De man had een sikje. Deze man droeg een bruine lederen korte jas. Verder droeg hij een zwarte broek en zwarte leren schoenen. De man droeg een petje.

De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de politie van bureau Nieuwegein via 0900-8844.

Getuigen autokraak gezocht
IJSSELSTEIN - Vrijdagavond omstreeks 19.00 uur is er op de Teenschillerlaan een koffer uit een auto gestolen.
Een onbekende jongen had het ruitje van het rechter voorportier ingeslagen en een koffer uit de auto meegenomen. Een maatje van de verdachte stond met de fiets klaar. De verdachte sprong achter op de fiets en zij gingen ervandoor. Zij gingen rechtsaf de Koddebijerlaan op en daar gooide de verdachte de koffer van zich af. De jongen die de koffer uit de auto meenam, heeft het volgende signalement: 16-18 jaar, slank postuur, 1.90 m lang, getint uiterlijk, kleding: groen gewatteerde winterjas met bontkraag. Van de tweede jongen op de fiets is geen signalement bekend. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de politie van het district Lekstroom via 0900-8844.

Vernieler aangehouden
HOUTEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 18 maart op het Schijfmos een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens het vernielen van een auto. Twee getuigen hadden gezien hoe een groepje jongemannen met een touw in de weer was, dat afkomstig was van het dak van een busje. Ook de ladder die op het dak van het busje had moeten liggen, lag naast de auto. Een getuige sprak de jongemannen aan en heeft ze weggejaagd. Toen één van hen niet wilde vertrekken, ontaardde dit in getrek en geduw. Bij het weglopen heeft de 23-jarige man tegen de auto aangetrapt en een deuk in de auto gemaakt. De man kon worden aangehouden wegens vernielingen.

Verkeersongeval
IJSSELSTEIN - Vrijdagavond 16 maart heeft omstreeks 21.25 uur op de Europalaan een aanrijding tussen een personenauto en een motorfiets plaatsgevonden.
De 19-jarige bestuurder van de auto, afkomstig uit Lopikerkapel, had de stilstaande motorrijder, 37-jaar afkomstig uit Lopikerkapel, over het hoofd gezien. De motorrijder stond stil voor het rode verkeerslicht en de automobilist is er achterop gereden. De motorrijder is met letsel aan zijn onderbeen overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeersongeval
NIEUWEGEIN - Zaterdag 17 maart omstreeks 10.20 uur heeft er op de Taludweg een aanrijding tussen een bestelbus en een auto plaatsgevonden.

De 64-jarige bestuurder van de bestelbus, afkomstig uit Oosterhout, reed over de A.C. Verhoefweg in de richting van de Blokhoeve. Ter hoogte van de Taludweg zag hij op de borden Blokhoeve-noord staan. Omdat hij plaatselijk niet bekend is, dacht hij dat hij linksaf moest. Toen hij groen licht had, reed hij linksaf en stak hij direct de A.C. Verhoefweg richting de Taludweg over. Hierbij heeft hij het verkeerslicht over het hoofd gezien dat op rood stond. Bij het oprijden van de Taludweg trok het verkeer op de A.C. Verhoefweg op en er ontstond een aanrijding met een 44-jarige automobiliste uit Nieuwegein. De bestelbus is over de kop geslagen, maar de bestuurder had verder geen letsel. De bijrijder van de 44-jarige automobiliste kreeg last van zijn borst. Deze 83-jarige man uit Nieuwegein is met de ambulance ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd. De 44-jarige automobiliste had zelf geen letsel.

Brandstichter aangehouden
HOUTEN - Vrijdag 16 maart omstreeks 23.30 uur heeft de politie een 20-jarige man uit Utrecht op de Frambozengaarde aangehouden wegens brandstichting.

Eerder werd gemeld dat er brand was in een container op een schoolplein aan de Dijkhoeve. De melder had twee jongens en een meisje vlak voor het ontstaan van de brand van het schoolplein zien wegfietsen. Even later waren dezelfde drie weer langs de brandende container gefietst. Op basis van het signalement kon op de Frambozengaarde een van de drie jongeren worden aangehouden. Bij fouillering is werd een zakje wiet aangetroffen. Dit is in beslaggenomen. De verdachte is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee geweldpleegstertjes aangehouden
NIEUWEGEIN - Vrijdag 16 maart omstreeks 16.20 uur heeft de politie twee meisjes, 14 en 15 jaar, afkomstig uit Utrecht, op de Harmonielaan aangehouden wegens het in elkaar slaan van een 14-jarig meisje uit Houten.

Eerder op de dag was tussen tussen de meisjes om onduidelijke redenen een meningsverschil ontstaan, waarna door het 14-jarige meisje uit Utrecht werd aangestuurd op een vechtpartij. Het 14-jarige slachtoffer uit Houten werd opgewacht door een groep, waarna het 14-jarige meisje uit Utrecht begon te slaan. Er ontstond een vechtpartij. Nadat beide meisjes in de bosschages terecht waren gekomen, zijn zes andere meisjes eveneens op het 14-jarige meisje uit Houten in gaan slaan.

Door tussenkomst van een onbekende jongen is het gevecht beëindigd. De politie kon op de Harmonielaan de twee meisjes uit Utrecht aanhouden, toen zij wegrenden. Het 14-jarige slachtoffer uit Houten is na aangifte ter controle naar het ziekenhuis gegaan. Er werd letsel aan buik en gelaat geconstateerd. De twee meisjes uit Utrecht zijn ingesloten en na verhoor in vrijheid gesteld. De politie bekijkt hoe de zaak moet worden afgedaan.

Rijden onder invloed
IJSSELSTEIN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 maart omstreeks 01.05 een 38-jarige vrouw uit Nieuwegein op de Aleida van Culemborgstraat aangehouden wegens rijden onder invloed.
Agenten hadden de automobiliste zien rijden met gedoofde lichten. Hierop hebben zij de automobiliste staande gehouden. Zij bleek onder invloed van alcohol en is daarop aangehouden. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat zij 630 ug/l in haar bloed had. Haar rijbewijs is ingenomen. Zij is heengezonden met een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.

Rijden onder invloed
NIEUWEGEIN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 maart heeft de politie omstreeks 03.00 uur een 24-jarige man uit IJsselstein op de Symfonielaan aangehouden wegens rijden onder invloed. De automobilist viel op door zijn zeer hoge rijsnelheid. Aangezien de man geen rijbewijs kon tonen, is de auto samen met de man meegenomen naar het bureau. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 615 ug/l in zijn lichaam had. Uitgezocht wordt nog of hij wel over een rijbewijs beschikt. Hij is heengezonden met een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.

Vernieling ruiten
NIEUWEGEIN - Een 17-jarige jongen uit Nieuwegein is vrijdagavond aangehouden wegens vernieling. Omstreeks 23.40 uur kreeg de politie een melding dat een groep van circa vijftien personen de ruiten van een basisschool op de Graaf Dirklaan aan het vernielen waren. Toen de politie ter plaatse kwam, was ieedreen weg. Drie ruiten bleken gebarsten. Agenten zochten de omgeving af en zagen twee jongens de Graaf Florisweg oversteken. Bij het zien van de politie begonnen ze te rennen. Eén van hen kon worden aangehouden en bekende meteen schuld. De jongen is meegenomen naar het bureau. Zijn ouders zijn op de hoogte gebracht.



Laatst gewijzigd 18-03-2007 15:20