Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Regio

:: 18 okt 2006

Kom in het leerbedrijf helpt leerlingen kiezen! 19 tot en met 23 maart 2007

Kom in het leerbedrijf, een initiatief van de Taskforce Jeugdwerkloosheid en Colo, NVS-NVL en de VO-Raad, wordt in 2007 gehouden van 19 t/m 23 maart. Was er in 2005 en 2006 nog sprake van slechts één actiedag om jongeren uit het vmbo kennis te laten met de beroepspraktijk, de editie 2007 beslaat een hele week.

Jongeren hebben vaak geen idee wat ze willen worden. En als ze al weten wat voor beroep ze willen uitoefenen, dan kiezen ze soms beroepen waar op de arbeidsmarkt geen vraag naar is. Met beroepsoriëntatie kan om die reden niet snel genoeg worden begonnen. Met een kijkje in de bedrijfskeuken tijdens de actieweek Kom in het leerbedrijf krijgen leerlingen, alle kans om zich te laten informeren over beroepen. Voor docenten en decanen is de actieweek een goede gelegenheid de contacten met werkgevers te hernieuwen en nieuwe contacten te leggen.

Tijdens de actieweek kunnen scholen zelf een dag kiezen om bedrijfsbezoeken af te leggen. De scholen kunnen zich vóór 1 december aanmelden via de website www.kominhet leerbedrijf.nl en hun wensen over sector, bedrijfstak, datum en aantal leerlingen aangeven. De kenniscentra zoeken leerbedrijven die passen bij de wensen van de scholen en brengen de scholen in contact met de leerbedrijven.

Meer informatie: www.kominhetleerbedrijf.nl