Gemeente Weert

Tweede symposium over bos-impuls

De BOS-impuls Weert loopt een inmiddels een jaar. BOS staat voor Buurt-Onderwijs-Sport. Het doel van dit initiatief is om door middel van verschillende activiteiten kwetsbare jongeren gezond(er) te laten leven en problematisch gedrag terug te dringen. Door samenwerking tussen buurt, onderwijs en sport wordt geprobeerd achterstanden bij jeugd en jongeren van 4-19 jaar te verkleinen en overlast te verminderen. Inmiddels zijn veel BOS-activiteiten georganiseerd. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen. Steeds meer partijen gaan samenwerken om gezamenlijke doelstellingen te realiseren. In samenwerking met PUNT welzijn organiseert de gemeente Weert op maandagavond 19 maart een tweede symposium over de BOS-impuls. Tijdens dit symposium kunnen buurten, onderwijs- en sportorganisaties of instellingen kennis opdoen, ervaringen uitwisselen en krachten bundelen.

Naast een toelichting op de ontwikkelingen rond de BOS-impuls en diverse informatieve workshops is er ook gelegenheid om tijdens deze avond met andere instellingen van gedachten te wisselen. Uitgenodigd zijn onder andere: alle erkende sportverenigingen, andere sportaanbieders, alle scholen, alle wijk- en dorpsraden, Weerter Sportraad, GGD, Kinderopvang Humanitas en andere organisties en instellingen die te maken hebben met de BOS-impuls Weert. Samenwerking is immers één van de doelstellingen en voorwaarden in de BOS-impuls.

Aanmelden
Het symposium wordt gehouden op maandag 19 maart van 19.00 uur tot 22.30 uur in dienstencentrum de Roos, gelegen aan de Beekstraat 29 te Weert. De deelname is gratis. Men kan zich tot 7 maart aanmelden via www.puntwelzijn.nl/BOS. Op deze site is ook het programma voor deze avond te vinden. Er is beperkt plaats. In volgorde van binnenkomst worden aanmeldingen gehonoreerd.

Noot voor de redactie,

Gemeente Weert