Gemeente Geertruidenberg


Landelijke Opschoondag ook in Geertruidenberg

Op 24 maart steken vrijwilligers handen uit de mouwen

Nederland Schoon organiseert jaarlijks de Week van Nederland Schoon. Dit jaar is dat van 19 t/m 24 maart. Op zaterdag 24 maart is de landelijke opschoondag gepland.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon in samenwerking met het ministerie van VROM. Het signaal dat van dergelijke acties uitgaat is het grootst als meerdere partijen hun krachten bundelen. Door op 24 maart in het hele land tegelijk de schouders te zetten onder het realiseren van een schone leefomgeving, ontstaat een algeheel positiever gevoel over de openbare ruimte.

Wijkbijeenkomsten

De gemeente Geertruidenberg heeft zich bij deze opschoonactie aangesloten. Tijdens verschillende wijkbijeenkomsten in 2005 en 2006 zijn opmerkingen gemaakt over zwerfvuil, onkruid, mentaliteitsproblemen en groenvoorzieningen in de gemeente. Sommige bewoners hebben het idee geopperd om zelf de handen uit de mouwen te steken en een opschoondag te organiseren. Daarom is de gemeente op zoek naar vrijwilligers die samen met ons deze opschoondag tot een succes willen maken.

Milieustraat

De ontvangst is op 24 maart om 9.00 uur op de milieustraat in Raamsdonksveer (Julianalaan 103). Daarna zal de burgemeester het startsein voor de actie geven, waarbij op diverse locaties in de wijken mensen gewapend met bezem, afvalzak of schoffel op pad gaan.

Wij gaan op drie plaatsen in de gemeente aan de slag. U kunt een keuze maken uit:


- Raamsdonksveer Zuid: wandelpark;


- Geertruidenberg: Timmersteekade/Lunetkade en omgeving;


- Raamsdonksveer Noord: De ring Breetweerlaan, Lindonklaan, d'Onvermoeidelaan, Burgemeester Krijgsmangeerde.

Na afloop eten we rond 12.00 uur gezamenlijk een broodje en staat er voor alle deelnemers een presentje klaar. Om 13.00 uur sluiten we de ochtend af.

Meedoen

Om de opschoondag tot een succes te maken zijn veel handen nodig. Wij roepen u op om mee te doen. Omdat we graag willen weten of we op u kunnen rekenen, vragen wij u vriendelijk vóór 9 maart te reageren. U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar c.vandongen@geertruidenberg.nl. Vergeet niet uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en uw gewenste schoonmaaklocatie op te geven. Voor meer informatie over het programma en de organisatie, kunt u terecht bij Claudia van Dongen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0162-579691.