Gemeente Roermond

Informatie-avonden over coalitieprogramma "Bruggen bouwen"

Wilt u uw mening geven over het nieuwe coalitieprogrogramma "Samen verder"? Kom dan naar één van de informatie-avonden op 19 en 20 maart in Herten-Ool en Swalmen. Het stadsbestuur van Roermond nodigt haar inwoners van harte uit om aanwezig te zijn op één van beide informatieavonden en gebruik te maken van de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het gemeentelijk beleid.

Omdat het stadsbestuur van Roermond ook graag persoonlijk de mening van haar burgers over het onlangs opgestelde coalitieprogramma wil horen, worden binnenkort twee informatieavonden gehouden. Hier stellen de collegeleden zich persoonlijk voor en krijgen inwoners de gelegenheid vragen te stellen dan wel suggesties aan te dragen.

De informatieavonden worden gehouden op:
* maandag 19 maart a.s. in de zaal van restaurant Oolderhof, Broekstraat 35 te Ool;

* dinsdag 20 maart a.s. in de zaal van eetcafé De Mert, Markt 1 te Swalmen.

Aanvangtelkens om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Einde: ± 21.00 uur.

VVD, CDA, PvdA, BBR (Burgerbelangen Roermond) en DS (Demokraten Swalmen) vormen vanaf 1 januari 2007 de coalitie van de nieuwe gemeente Roermond. Het coalitieprogramma geeft de beleidsvoornemens voor de komende 3 jaar op hoofdlijnen weer.
* Klik hier voor het colalitieprogramma op hoofdlijnen "Bruggen bouwen"

Het programma zal dus verder moeten worden uitgewerkt en geconcretiseerd. Dit gebeurt in een uitvoeringsprogramma, dat in de raadsvergadering van 28 juni a.s. wordt besproken door de raad.

Aangezien burgerparticipatie bij het stadsbestuur hoog in het vaandel staat, worden de inwoners in de gelegenheid gesteld op het coalitieprogramma te reageren. Dat is onder andere gebeurd via het burgerpanel. Bovendien is het coalitieprogramma gepubliceerd op deze website. De gemeente heeft al een aantal reacties mogen ontvangen. Daarin komen items aan de orde zoals speelvoorzieningen, toerisme, verkeersveiligheid en monumenten. Behalve deze reacties worden ook de reacties tijdens de informatieavonden meegewogen bij de opstelling van het uitvoeringsprogramma. Het bestuur stelt zich ten doel elke reactie persoonlijk te beantwoorden en een terugkoppeling te geven wat ermee gedaan is.

Het stadsbestuur van Roermond nodigt haar inwoners van harte uit om aanwezig te zijn op één van beide informatieavonden en gebruik te maken van de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het gemeentelijk beleid. Het coalitieprogramma op hoofdllijnen "Bruggen bouwen" is op verschillende manieren beschikbaar:
* Klik hier om het colalitieprogramma te downloaden via deze site;
* Het coalitieprogramma is verkrijgbaar bij de receptie van de Stadswinkel en het Gemeentelijk Servicepunt Swalmen;
* U kunt het ook telefonisch opvragen bij Publieksvoorlichting: 0475-359999.

Publicatiedatum: 28.02.2007 Bijgewerkt: 28.02.2007