Gemeente Leiden

Maandag 19 maart:

meepraatavond over nieuw parkeerbeleid

Wethouder John Steegh (Verkeer en Milieu) nodigt alle inwoners van Leiden uit om met hem in gesprek te gaan over parkeren. De komende maanden nemen het college van B&W en de gemeenteraad een besluit over het nieuwe parkeerbeleid. Maar eerst is het woord aan de mensen in de stad. "Ik wil bij het vormgeven van het nieuwe parkeerbeleid niet aankomen met van tevoren dichtgetimmerde verhalen, maar juist inspelen op de wensen en ideeën uit de stad," aldus de wethouder.

19 maart meepraatavond Scheltemacomplex

Op maandag 19 maart is er een grote openbare meepraatavond in het Scheltemacomplex. Tijdens deze bijeenkomst presenteert John Steegh een aantal verschillende scenario's voor het nieuwe parkeerbeleid. Daarna is er tijd voor het uitwisselen van ideeën.

Een paar weken later wordt er tijdens twee zogenaamde ateliers in kleinere groepen verder gepraat. Voorbeelden van onderwerpen die tijdens de bijeenkomsten aan de orde kunnen komen zijn:

. Wat vindt u een geschikte locatie voor een parkeergarage? . Op welke afstand van de binnenstad vindt u het nog acceptabel parkeren?

Wat is voor u van belang als het gaat om de sociale veiligheid rond het parkeren?

Wat zijn voor u argumenten om met de auto naar het centrum te komen?

Moeten we eigenlijk wel investeren in parkeren of moeten we juist met het openbaar vervoer en de mogelijkheden voor fietsers aan de slag?

Iedereen wordt opgeroepen zijn mening te laten horen. John Steegh: "Bijna iedereen heeft wel een mening over parkeren. Nu is het tijd om die te laten horen. Alles wat er tijdens de meepraatavond en de ateliers aan de orde komt leggen we vast en het college van B&W gebruikt deze informatie om verder over na te denken. Dus voed ons met uw ideeën en kom naar het Scheltemacomplex!"

Wanneer: Maandag 19 maart

Hoe laat: Inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur

Waar: Scheltemacomplex, Marktsteeg 1 (hoek Oude Singel), zaal Expo 2

Nadere informatie:
Geeske Voerman, Bureau Communicatie gemeente Leiden, (071) 516 77 65.

---- --