Erasmus Universiteit Rotterdam

Juridische Faculteitsvereniging organiseert groots studentencongres

Van 19 tot 23 maart 2007 organiseert de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam van de Erasmus Universiteit Rotterdam voor de zeventiende keer de Meesterweek, het grootste juridische studentencongres van Nederland. De Meesterweek biedt onder het motto `Succes is een keuze' een breed scala aan activiteiten voor ambitieuze rechtenstudenten. Met onder andere staatssecretaris Nebahat Albayrak, Nma-bestuurder Pieter Kalbfleisch, rechtsbankpresident Erik van de Emster en misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

De Meesterweek wordt geopend door burgemeester Ivo Opstelten, met een congres over verschuivende nationale en internationale machtsverhoudingen. Sprekers zijn onder meer: Nebahat Albayrak (staatssecretaris Vreemdelingenzaken), Pieter Kalbfleisch (Voorzitter van de Raad van Bestuur NMa), en Erik van de Emster ( President van de Rechtbank Rotterdam). Het congres wordt afgesloten met een optreden van cabaretier Daniel Arends, de winnaar van Cameretten 2006.

Maandagmiddag wordt een forumdiscussie gehouden over gerechtelijke dwalingen. Peter R. de Vries (misdaadverslaggever), Bert van Delden (Voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak), Huub Willems (Rechter van het Gerechtshof Amsterdam), Frits van Straelen (Officier van justitie op het parket Amsterdam) en Cees Korvinus (Strafrecht advocaat) gaan de discussie met elkaar aan.