Gemeente Bussum

Informatieavond voorlopig ontwerp Brinklaan

Het voorlopig ontwerp (VO) voor de aanpak van de Brinklaan fase 1 en 2 wordt op maandag 19 maart tijdens een informatieavond besproken. Het project is een onderdeel van de werkzaamheden in het noordelijke deel van Bussum.

Kruisingen en wegvakken

Het plangebied van Brinklaan fase 1 en 2 bestaat uit een aantal kruisingen en wegvakken:

kruising Lambertus Hortensiuslaan/Comeniuslaan

kruising Brinklaan/De Nieuwe Vaart

wegvak Brinklaan Noord (De Nieuwe Vaart Brediusweg)

kruising Brinklaan/Brediusweg

wegvak Brinklaan (Brediusdam Nieuwe Raadhuisstraat)

kruising Brinklaan/Nieuwe Raadhuisstraat

kruising Brinklaan/Olmenlaan

wegvak Brediusweg (Constantijn Huijgenslaan Brinklaan)

kruising Generaal de la Reijlaan/Albrechtlaan

De tekening van het plangebied kunt u vinden op www.bussum.nl, onder het kopje Verkeer en Vervoer, Wegwerkzaamheden.

Uitgangspunten

Het VO is een uitwerking van uitgangspunten, zoals die door de gemeente zijn vastgelegd in diverse beleidsnotas: het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP), nota handboek Infra en Bomen in beeld. In deze notas worden oplossingsrichtingen voor de bestaande problematiek, verkeerskundige eisen en keuzes in materiaalgebruik beschreven. Deze uitgangspunten staan niet ter discussie, de uitwerking voor het gebied wel.

Reacties

Tijdens de informatieavond wordt aangegeven hoe de uitgangspunten zijn vertaald in het VO. Aanwezigen kunnen hun mening geven op de plannen. Op- en aanmerkingen en suggesties worden in een overleggroep besproken en binnen de vastgestelde uitgangspunten verwerkt in het definitief ontwerp (DO).

Overleggroep

Na afloop van de avond kunt u zich opgeven voor een te vormen overleggroep. De overleggroep bespreekt de reacties op het voorlopig ontwerp en de verwerking daarvan in het DO. Ook tijdens de uitvoering van de werkzaamheden komt de overleggroep nog enkele malen bijeen.

Informatieavond

De informatieavond wordt gehouden op maandag 19 maart aanstaande in het gemeentehuis van Bussum. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Indien u bij de informatieavond aanwezig wilt zijn, kunt u zich per mail aanmelden bij: h.ruiter@bussum.nl onder vermelding van: Informatieavond 19 maart Brinklaan. U kunt ook bellen: (035) 692 88 43.