Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Voor parkeerders Fortunastadion en Transferium

Gratis pendeldiensten tijdens St. Joepmarkt Sittard

Sittard-Geleen, 13 maart 2007 - De gemeente heeft in samenwerking met Q-Park en MeulenBouw, gedurende de St. Joepmarkt, taxibussen beschikbaar gesteld voor pendeldiensten. Maandag 19 maart rijden tussen 09:00 uur en 19:00 uur taxibusjes vice versa vanaf het Fortunastadion, langs het Transferium naar de markt. De frequentie hangt af van de verkeersdrukte; gestreefd wordt naar iedere 20 minuten. De ritjes zijn gratis voor parkeerders van de garage onder het stadion of het Transferium. Een parkeerticket geeft de inzittenden van de auto, recht op een retourrit met het busje. Passagiers worden afgezet en opgehaald aan de Oude Broeksittarderweg tegenover het parkeerterrein Paardenstraat.

De parkeerplaatsen bij de parkeergarage van het Fortunastadion en Transferium bieden voldoende parkeerplaatsen om de parkeerdruk met St. Joep op te vangen. Om reizigers tegemoet te komen heeft de gemeente voor deze locaties gratis pendelbusjes naar het centrum ingezet.

Tijdens de St. Joepmarkt op maandag 19 maart zijn de parkeerterreinen aan de Paardenstraat en Putstraat niet beschikbaar in verband met de markt en de stalling van de marktwagens en voorraden. Omdat de nieuwe parkeergarage (Odaparking) nog niet helemaal klaar is, blijft de 'overloop' parkeerplaats aan de Geerweg open tot de nieuwe garage gereed is.


---