Gemeente Bedum


13 maart 2007

hoofdopzet De gemeente Bedum organiseert op maandag 19 maart aanstaande een inloopbijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan Ter Laan 4. Dat plan is inmiddels in ontwerp klaar en gaat nu de inspraak in. Het plan voorziet in de bouw van ongeveer 350 woningen. Ter Laan 4 ligt tussen de huidige bebouwing van de wijk Ter Laan en de spoorlijn Groningen-Delfzijl. De bijeenkomst heeft plaats in het Trefcentrum in Bedum. Belangstellenden zijn er tussen 18.00 en 21.00 uur welkom.

Ter Laan 4 wordt gefaseerd ontwikkeld. Begonnen wordt met bebouwing, direct ten noorden van de Zevenbruggetjesweg. Dit woongebied heeft de naam De Schakel gekregen. Hier komen 27 huurwoningen van woningstichting Wierden en Borgen, 12 twee-onder-éénkap koopwoningen en een vrijstaande woning. De gemeente biedt er 6 kavels voor vrijstaande woningen aan. De bouw daar komt op zijn vroegst in het najaar van 2007 aan de orde.

De bouwfasen die daarop volgen, kenmerken zich door een eigen specifiek karakter. Rond een centraal in het nieuwe woongebied gelegen waterpartij komt bijvoorbeeld ruimte voor ontspannen wonen. De andere deelgebieden krijgen eveneens een thema. Ter Laan 4 biedt ruimte voor woningbouw tot ongeveer 2012/2013. In de wijk komen rond de 350 woningen in alle sectoren. Het plan is het eerste omvangrijke bestemmingsplan in de gemeente sinds Uilenest van het begin van deze eeuw.

Ter Laan 4 moet alle planologische procedures nog doorlopen. De inloopbijeenkomst in het Trefcentrum is dan ook vooral bedoeld om te informeren over de huidige stand van zaken en de nog te volgen inspraakprocedures. Belangstelling voor een woning(type) kan overigens ook kenbaar worden gemaakt; er zijn vertegenwoordigers van de bouwonderneming Plegt Vos aanwezig. Medewerkers van de gemeente Bedum staan het publiek te woord over het planologische traject. Formele reacties op de plannen kunnen vanaf donderdag 15 maart bij de gemeente worden ingediend. Met het oog op de ontlasting van de huidige wijk Ter Laan van bouwverkeer zal oostelijk van Ter Laan een tijdelijke bouwweg naar de nieuwbouwlocatie worden aangelegd. De weg komt er maximaal 5 jaar te liggen. Voor de bouw in de buurt van de spoorlijn is nog een provinciale ontheffing van de bepalingen op het gebied van spoorweggeluid nodig. Hieraan wordt nog gewerkt.

Meer informatie over Ter Laan 4 is digitaal beschikbaar