Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan Afsluiting Kievitlaan

Op maandag 19 maart beginnen de werkzaamheden aan de Kievitlaan. Vanaf maandag 19 maart tot 6 april wordt de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer. De planning is om medio april alle werkzaamheden af te ronden. Uiteraard is de planning afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wat gaat er gebeuren

Op maandag 19 maart wordt de weg voor het doorgaande verkeer afgesloten en wordt het gedeelte tussen de bocht bij de Rivierweg/Meeuwensingel tot aan huisnummer 91 opgebroken inclusief de aansluiting op de A. Vuyklaan. Dit weggedeelte wordt compleet aangepakt. De inrichting van de weg wijzigt echter nauwelijks. De aansluiting op de Rivierweg-Meeuwensingel wordt in het werk meegenomen. Deze aansluiting wordt zodanig aangepast dat de fietsers vanaf de Rivierweg richting Kievitlaan beter kunnen oversteken.

Bereikbaarheid

Als de Kievitlaan is afgesloten, zijn de woningen van de Kievitlaan alleen bereikbaar vanaf de Kerklaan. Het parkeerterrein bij de flat Kievitlaan 1 tot en met 83 is tijdens de afsluiting niet bereikbaar, maar wordt niet aangepakt. Omdat ook de aansluiting met de A. Vuyklaan is afgesloten, zijn onder andere de woningen aan het Buitenhof, de Atlanta en Arica bereikbaar vanaf de Dorpsstraat en de Mient.

Bussen

De bussen die nu vanwege de afsluiting van de Meeuwensingel door de Paulus Potterlaan en Reigerlaan rijden, zullen tijdens de afsluiting van de Kievitlaan via de Reigerlaan langs de Koperwiek naar de Kerklaan rijden. Omdat er een aantal haltes vervallen, wordt er aan de Reigerlaan ter hoogte van de Vijverhof een tijdelijke halte geplaatst.