Gemeente Arnhem

Start Sloop Warnsbornlaan (12-03-07)
Maandag 19 maart 2007 begint de sloop van de voormalige school (Het Gelders College/katholiek lyceum) aan de Warnsbornlaan 12 te Arnhem. De school wordt gesloopt om het terrein vrij te maken voor de bouw van woningen en appartementengebouwen. De sloop duurt waarschijnlijk tot begin juni 2007.

Om stofvorming te voorkomen wordt het gebouw voortdurend verneveld met water. Het sloopafval zal ter plekke eerst in kleinere stukken gebroken worden. Dit houdt het aantal benodigde wagens voor de afvoer daarvan beperkt.

De eerste tijd is er nog weinig te merken, het gebouw wordt eerst van binnen uitvoerig gestript. Een gespecialiseerd bedrijf verwijdert de asbesthoudende vensterbanken. Vanwege een vermoedelijke vondst uit de IJstijd op deze locatie, enige jaren geleden, zal ook archeologisch onderzoek plaatsvinden.

Omdat er een vermoeden is dat er vleermuizen in het pand aanwezig zijn is een ontheffing nodig van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij. Om de vleermuizen gelegenheid te bieden te verhuizen moeten we wachten op zacht weer. Pas dan komen ze weer in actie. De daadwerkelijke sloop van de buitenmuren start zo snel mogelijk na ontvangst van de ontheffing. Aanhoudende kou zal de sloop vertragen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Dusseldorp uit Lichtenvoorde.