Gemeente Schiedam


Maart

Start werkzaamheden rond Land van Belofte

14 maart 2007

Nu de nieuwbouw van het Land van Belofte bijna voltooid is, wordt het tijd om de omgeving ervan opnieuw in te richten. De Kreupelstraat, de Boterstraat en het plein voor het Land van Belofte zullen de komende tijd stap voor stap onder handen worden genomen. Om ervoor te zorgen dat verkeer en omwonenden zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden ondervinden, is een aantal maatregelen genomen.

De werkzaamheden starten op maandag 19 maart (week 12). De eerste fase bestaat uit rioleringswerkzaamheden en het herbestraten van het smalle deel van de Kreupelstraat, vanaf het kruispunt met de Lange Kerkstraat. Deze werkzaamheden nemen ongeveer drie weken in beslag. In week 12, 13 en 14 wordt de route van de Kreupelstraat richting Lange Kerkstraat en Baan daarom voor het verkeer afgesloten.

De Kreupelstraat vormt samen met de Boterstraat de belangrijkste toegangsweg voor de oostelijke binnenstad. Er wordt daarom een omleidingsroute ingesteld tijdens de werkzaamheden. Deze loopt vanaf de Broersvest over het plein voor het Land van Belofte richting het Broersveld. (Vracht)verkeer kan over het Broersveld, waar dan éénrichtingverkeer geldt, richting de Nieuwe Passage en Bas van der Heijden rijden. Via de Boomgaardstraat kan de Baan worden bereikt. Vervolgens kan via Lange Kerkstraat op dezelfde wijze als op de heenweg worden teruggekeerd naar de Broersvest.

Gedurende de periode waarin de omleiding in gebruik is, worden de kramen van de weekmarkt op vrijdag, die normaal op het Broersveld te vinden zijn, verplaatst naar het Stadserf.

Nadat de eerste fase van de werkzaamheden is voltooid, wordt verder gewerkt aan het vervolg van de Kreupelstraat, de Boterstraat en uiteraard het plein voor het Land van Belofte. De gemeente houdt u de komende weken regelmatig op de hoogte van de actuele stand van zaken en de omleidingsroutes. Uiteraard is de actuele omleidingsroute ook altijd duidelijk op straat aangegeven met de bekende gele verkeersborden.