PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, donderdag 15 maart 2007

PvdA debat: MBO-scholieren spreken zich uit over het jongerenjaar!

In de opmaat naar Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009 organiseert de PvdA-gemeenteraadsfractie maandag 19 maart 2007 een debat op het Albeda College. De PvdA wil graag van de leerlingen weten wat zíj belangrijk vinden in het Jongerenjaar en hun een stem geven in de voorbereidingen.

De PvdA gaat het debat voeren met leerlingen Sociaal Cultureel Werk van het Albeda college. Deze leerlingen worden ervoor opgeleid om de positie van verschillende groepen mensen, waaronder jongeren, te verbeteren. Vanuit hun eigen ervaring kunnen de leerlingen aangeven waar de problemen en vooral ook de kansen liggen en wat de mogelijke rol van de sociaal-cultureelwerker hierin is. De PvdA daagt hen uit om hierover met elkaar het debat aan te gaan. De scholieren dienen ook als klankbord voor de visie op het jongerenjaar die de PvdA volgende week presenteert. Jacqueline de Jong, woordvoeder Kunst en cultuur van de PvdA-fractie Rotterdam: "Rotterdam zal in de eerste plaats een goede thuishaven moeten zijn voor haar jonge bewoners. Een sociaal-culturele benadering kan hiervoor aangrijpingspunten bieden."

De leerlingen krijgen bovendien de kans om in de debatpraktijk te leren zich uit te spreken over lastige thema's. Dit is geheel in lijn met de eerder uitgesproken wens van de PvdA om de debatcultuur op VMBO en MBO scholen te stimuleren:"Met het leren debatteren is veel te winnen: het laat jongeren zien hoe je met meningsverschillen kunt omgaan, je leert mensen zich voor elkaars opvattingen te interesseren en je brengt jonge mensen maatschappelijke betrokkenheid bij. En wij kunnen op die manier heel veel leren over hun leefwereld, hun dromen en hun behoeftes." (In Rotterdam Wereldstad... ónze stad, januari 2007).

Voor de redactie:

Het debat vindt plaats op

Datum: 19 maart 2007
Tijd: 13.00 uur - 15.00 uur
Locatie: Albeda College, Slingeplein 8, 3085 EZ Rotterdam

Meer informatie bij:

Jacqueline de Jong 06-50257127 en Duco Hoogland 06-28275410

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl