Ingezonden persbericht


----------

PERSBERICHT

Utrecht, 15 maart 2007

Het Lab presenteert: Nieuw Licht, een nieuwe generatie jeugdtheatermakers

Op 19 maart zal tijdens Tweetakt Theaterfestival het boek Nieuw Licht, een nieuwe generatie theatermakers worden gepresenteerd.

Binnen het Nederlandse jeugdtheater tekent zich de laatste tijd een nieuwe ontwikkeling af, eerst wat vaag, nu steeds duidelijker: de opkomst van een nieuwe generatie makers. Een generatie van nieuwe mensen met nieuwe vragen binnen het huidige, gevestigde kader. Een generatie die binnen dat kader steeds meer een eigen vorm aanneemt en steeds duidelijker gericht op zoek gaat naar een eigen plek. Wie zijn deze nieuwe jeugdtheatermakers, wat willen ze, wat doen ze en wat komen zij tegen? Dit boek geeft een antwoord op al deze vragen.

Nieuw Licht is ontstaan uit behoefte aan een tastbaar bewijs van en een handvat voor een nieuwe generatie jeugdtheaterregisseurs. Met als doel om deze beweging te versterken en te vernieuwen. Bart Deuss, Dennis Meyer, Jowi Schmitz, Anita Twaalfhoven, Giselle Vegter en Annemarie Wenzel geven een beeld van wat deze makers bezighoudt, hun wensen en dromen, en beschrijven een aantal aspecten die voor een aankomend jeugdtheatermaker van belang zijn.

Het Lab helpt theatermakers die met hun kunst een brug willen slaan tussen de eigen, volwassen dromen en gedachten en een publiek van kinderen en jongeren. Binnen Het Lab ontwikkelen we projecten en producties, zetten workshops op en ondersteunen studenten van kunstvakopleidingen. De resultaten van ons werk zijn te zien in ons eigen huis in Utrecht, in de theaters in Nederland en Vlaanderen en op buitenlandse festivals. Het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan onze avontuurlijke manier van theater maken, want theater maak je mee! Oktober jl. zetten wij de Theatermanifestatie Jong Vee op. In 2007 werken onder andere bij Het Lab: Alida Dors, Shertise Solano, Lard Adrian, Boukje Schweigman en Annelies van Wieringen. Zie ook: www.hetlab.org

EINDE PERSBERICHT

Biltstraat 166 3572 BP Utrecht 030-2518146 info@hetlab.org / www.hetlab.org