LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 19 maart 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Sus van Elzen - De hoofdgast van vandaag is de Belgische journalist en auteur Sus van Elzen. Hij schrijft al jaren over het Israëlisch-Palestijnse conflict. Inmiddels heeft hij zijn derde boek geschreven over dit onderwerp: 'De Palestijnen. De toekomst van een droom'. Hierin schetst hij een helder beeld van het Palestijnse volk: mensen die bezet zijn en bezeten van de vrijheid. Het boek toont wie ze zijn, wat ze hebben meegemaakt en hoe ze dromen over hun toekomst. Pieter Hilhorst praat met Sus van Elzen over zijn nieuwe boek.

Özkan Gölpinar - Rondom het thema 'De Jaren Nul. De nieuwe maakbaarheid van Nederland', willen Berenschot en Premsela nieuwe ideeën ontwikkelen over Nederland in de 21ste eeuw. Een jaar geleden vroegen ze zich af: hoe maakbaar is Nederland? Want aan het begin van de nieuwe eeuw zijn we net zo gelukkig als in de vorige, maar wel ontevreden. Na een zevental werksessies over dit onderwerp heeft Özkan Gölpinar de publicatie 'De Jaren Nul' geschreven. Pieter praat met hem over de maakbaarheid van Nederland.

Ronde tafelgesprek - Begin deze maand was de jaarlijkse vergadering van het Chinese volkscongres. Tijdens deze vergadering kwamen thema's aan de orde als het milieu, het verkleinen van inkomensverschillen, de groeiende kloof tussen arm en rijk en de aanpak van luchtvervuiling. En het lijkt erop dat ze iets gaan doen aan de doodstraf. Met drie China specialisten; Willem Offenberg, Sus van Elzen en Henk Scholte Nordholt, praat Pieter Hilhorst over deze thema's en in hoeverre het China zal lukken het beleid aan te passen.

Vaste onderdelen

De Eerste Bladzijde - In de nieuwe rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Michiel Romeijn - In de rubriek 'Mensen in het Nieuws' geeft Michiel Romeijn zijn eigenzinnige visie op het nieuws.

Live-muziek - Reni Laine speelt vandaag Live in de uitzending. Deze New Yorkse vrouwelijke singer/songwriter laat zich in haar sound inspireren door U2, Keane en Coldplay. Vorig jaar, toen ze 18 was, verscheen haar prachtige debuutalbum American Baby. Tijdens optredens wordt ze meestal bijgestaan door power drummer Russel Simins, die eerder speelde bij de Jon Spencer Blues Explosion.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK