Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

16 maart 2007

De staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties, Ank Bijleveld-Schouten, brengt van 19 tot en met 29 maart 2007 haar eerste officiële werkbezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Staatssecretaris Bijleveld zal alle eilanden van de Nederlandse Antillen en Aruba aandoen.

Naast kennismaking en overleg met beide Gouverneurs, de Ministers-presidenten en overige bestuurders op de Antillen en Aruba zal de minister werkbezoeken brengen aan verschillende projecten en organisaties die zich richten op armoedebestrijding, onderwijs, natuur, rechtshandhaving, economische ontwikkeling, gezondheidszorg en jongeren. De gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen, de heer Paul Comenencia, reist mee.

Staatssecretaris Bijleveld begint maandag 19 maart haar werkbezoek op Curaçao en reist woensdag 21 maart in de middaguren door naar Aruba. Vanaf vrijdagochtend 23 maart tot en met zondagmiddag 25 maart is zij op Bonaire. Daarna brengt de staatssecretaris tot dinsdagochtend 27 maart een bezoek aan Sint Maarten. Haar volgende bestemming is Saba. Staatssecretaris Bijleveld sluit haar reis aan de Nederlandse Antillen op woensdagmiddag 28 maart af op Sint Eustatius en vertrekt aan het eind van de middag vanaf Curaçao weer naar Nederland.