Gemeente Stein


Consultatieavonden leveren extra input
19-03-2007

Elsloo
De opkomst in Elsloo was groter dan verwacht en voldoende om te kijken of de uitkomsten uit het onderzoek ondersteund werden door andere inwoners van Elsloo. Na een goede discussie en inhoudelijke inbreng van de aanwezigen kunnen we concluderen dat de uitkomsten inderdaad herkend en ondersteund worden.
Conclusie van de avond was o.a. dat leefbaarheid met gedrag van mensen te maken heeft. Aan het einde van de avond hebben de aanwezige buurtverenigingen zich uitgesproken om samen met de gemeente een bewonersplatform op te richten.

Oud-Stein
Van de tot nu toe georganiseerde consultatieavonden had Oud-Stein de best bezochte avond. Er werd kritisch gediscussieerd. Een aantal antwoorden in de enquête werd op deze avond niet onderschreven. Dit vormt een waardevolle aanvulling op de uitkomsten uit de enquête. Aan het eind van deze avond hebben zich een aantal mensen gemeld die deel willen nemen in een bewonersplatform met de gemeente.

De komende weken ronden wij de laatste drie consultatieavonden af en gaan wij de definitieve analyse voor elke wijk/kern voltooien. Nog dit jaar komen wij daarmee bij de wijken terug en gaan we verder aan de slag.