Gemeente Stein


Enquête Sportbeleid
19-03-2007

Als sportvereniging bent u voor ons een belangrijke partner. Wij willen dan ook graag van u horen waar u tegen aan loopt als het gaat om ondermeer kader, accommodatie en financieel beleid. Verder horen wij ook graag van u hoe u denkt over de contacten met de gemeente.

De sportverenigingen die jaarlijks subsidie ontvangen van de gemeente hebben inmiddels een vragenlijst ontvangen die zij kunnen invullen. Ook is deze enquête uitgezet onder ruim duizend huishoudens in de gemeente Stein. Zo kunnen wij ook de wensen en behoeften van onze inwoners inventariseren.

Wij willen als gemeente echt werk gaan maken van sport en bewegen. Niet alleen omdat sport en bewegen ontspannend is en de gezondheid bevordert, maar ook omdat sport steeds vaker een positieve bijdrage levert aan maatschappelijke themas. Daarbij kunt u denken aan het invullen van een zinvolle tijdsbesteding van de jeugd en jongeren, het verhogen van de zelfredzaamheid van ouderen en het versterken van de leefbaarheid in de verschillende dorpskernen van onze gemeente.

Samen met het Huis voor de Sport ontwikkelen wij deze sport - en beweegnota. De uitgangspunten van de nota zullen ook worden gebruikt bij het nieuwe accommodatiebeleid en het nieuwe subsidiebeleid waarmee wij ook bezig zijn. Wij verwachtten dat de visienota sport en bewegen in september door de gemeenteraad kan worden vastgesteld.

Heeft u als sportvereniging geen vragenlijst ontvangen maar wilt u graag meedoen dan kunt u contact opnemen met D. Delahaye, afd. Maatschappelijk en Ruimtelijk Beleid, tel 046-4359257.

Wij danken u alvast voor uw medewerking.