Persberichten Heuvelrug, 09.40 uur

Utrecht, 19-03-2007

Verkeersongeval met letsel

DRIEBERGEN RIJSENBURG Zondag 18 maart raakte een 18-jarige man uit Cothen gewond. Hij zat als passagier in een auto, toen deze op de Langbroekerdijk tegen een boom reed.

Om 14.00 uur reed een 20-jarige man uit Langbroek met zijn auto over de Langbroekerdijk, komende uit de richting van Langbroek. Vermoedelijk raakte hij met zijn voorwiel in de berm, waarna hij de macht over het stuur verloor. De auto belandde vervolgens tegen een boom. De bestuurder kon zelfstandig zijn voertuig verlaten. Het portier aan de passagierszijde was echter geblokkeerd en de passier was gewond geraakt. De 18-jarige man uit Cothen had verwondingen in zijn gezicht en is per ambulance vervoerd naar het UMC.

Dieven aangehouden

RENSWOUDE Zondagmiddag heeft de politie zes jongens aangehouden nadat zij uit een woning aan de Platanenlaan enkele goederen hadden gestolen.

Om 16.10 uur kreeg de politie de melding dat een zestal jongens had aangebeld bij de woning. Een meisje was thuis en deed open. Zij kende één van de jongens, maar was overrompeld toen het zestal het huis binnendrong en de kamers doorzocht. Toen de ouders van het meisje thuiskwamen gingen de jongens er vandoor in de richting van de Emminkhuizerlaan. De goederen die zij buit hadden gemaakt lieten ze tijdens hun vlucht in de tuin achter. De politie kon al vrij snel een jongen aanhouden. Meerdere eenheden kwamen ter plaatse en binnen anderhalf uur konden de andere verdachten worden aangehouden. De jongens, leeftijd tussen de 14 en 16 jaar, zijn allemaal afkomstig uit Veenendaal. De ouders zijn in kennis gesteld van de aanhouding van hun kinderen. De jongens zijn op het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de diefstal.

Alcoholcontrole

VEENENDAAL In de nacht van zondag 18 op maandag 19 maart heeft de politie verschillende bestuurders laten blazen op de Kerkewijk en de Rondweg West. In totaal dertien bestuurders werden gecontroleerd. Eén van hen had te veel gedronken en moest mee naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat de 61-jarige bestuurder uit Veenendaal 435 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en de bestuurder kreeg een rijverbod van vier uur.