Nieuwe stappen in onderzoek Engel van t Meer

Flyer Engel van het Meer

s-Hertogenbosch , 19-03-2007 o Het rechercheteam dat de dood onderzoekt van baby Engel van t Meer doet met een flyeractie een ultieme poging helderheid in de zaak te brengen. Vanavond besteedt Opsporing Verzocht ook aandacht aan de aan het onderzoek.

Aantreffen

De baby werd op 4 januari 2007 omstreeks 09.40 uur door een fietser aangetroffen naast een wandel/fietspad aan het Engelermeer in s-Hertogenbosch. Het betrof een meisje dat later de naam Engel van t Meer kreeg. Op 16 januari is zij begraven op de begraafplaats Groendendaal aan de Herven in s-Hertogenbosch.

Onderzoek

De politie werkt met vijftien rechercheurs aan de zaak. Zij verrichtten o.a. onderzoek in het medische- en hulpverleningscircuit. In het totaal zijn naar aanleiding van oproepen in de pers en het tonen van een compositietekening meer dan 100 tips nagetrokken. De politie maakt gebruik van de expertise die andere politiekorpsen in binnen- en buitenland met dit soort zaken hebben opgedaan. Verder verleende een forensisch psycholoog ondersteuning. Momenteel lijkt het onderzoek vast te lopen.

Flyeractie

Woensdag laat de politie in s-Hertogenbosch, Vlijmen, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Engelen en Bokhoven 75.000 flyers huis aan huis verspreiden in een ultieme poging nieuw licht op de zaak te werpen. In de flyer wordt een foto getoond van het grafje van Engel van t Meer. Verder stelt de politie de volgende vragen:

Wie kent een vrouw of een meisje:

§ van wie u het vermoeden had dat zij eind vorig jaar zwanger was en/of

§ die niet reageerde op de vraag of ze zwanger was, of dit ontkende en/of

§ met wie daarna het contact verminderd of zelfs verbroken is ?

Rode auto/Plastic tas

De politie vraagt in Opsporing Verzocht verder nog aandacht voor een rode auto met twee mannen die op 3 januari 2007 omstreeks 11.00 uur op de parkeerplaats bij het Engelermeer waren. Deze mannen kunnen belangrijke getuigen zijn. Verder maakt de politie in het programma bekend dat het babylijkje werd aangetroffen in een wit/blauwe plastic tas van Albert Heijn.

Mensen die informatie kunnen verschaffen, mogen bellen naar het gratis telefoonnummer 0800-0250255, het landelijk politienummer 0900-8844 of anoniem bij Misdaad Anoniem 0800-7000.