Ingezonden persbericht


Persberichten

Slagers sturen 2000 vleesproducten in voor de Vakwedstrijden van Slavakto 2007

Publicatiedatum: 19-03-2007

Ze vinden al sinds 1932 plaats: de vakwedstrijden voor slagers. Een wedstrijd waar iedere slager in Nederland aan mee kan doen en die dit jaar haar 75-jarig jubileum viert. Voor deze editie is het recordaantal van 2000 inzendingen binnen gekomen, variërend van een rookworst tot maaltijdsalade. In totaal wordt er in 28 rubrieken gestreden om het mooiste en lekkerste product. Wie de gelukkige prijswinnaars zijn wordt bekend gemaakt tijdens de slagersvakbeurs Slavakto, van 26 tot en met 28 maart 2007 in Jaarbeurs Utrecht. Voorafgaand aan de beurs vindt de keuring van de producten plaats. Niet minder dan 80 juryleden beoordelen op de vrijdag en zaterdag voorafgaand aan de beurs de producten.

Trends en traditie

Paul van Trigt organiseert dit jaar in opdracht van de Stichting Slavakto de vakwedstrijden. Van Trigt: "Als leidraad voor de vakwedstrijden heb ik gekozen voor het thema Trends & Traditie. Qua traditie hebben we hier te maken met wedstrijden die al 75 jaar plaatsvinden. Deze wedstrijden moeten echter wel met hun tijd meegaan, net als de moderne slager dat doet. De trendcomponent vind je tijdens de komende editie o.a. terug in de rubrieken en beoordelingscriteria. Het uitgangspunt voor de vakwedstrijden is de moderne consument. Bij de beoordeling is een belangrijk criterium dan ook: komt de consument voor dit product terug?"

Arbiter aan de tafel

Paul van Trigt: "Slagers hebben zich vanaf 1 januari 2007 aan kunnen melden voor de vakwedstrijden. Inmiddels zijn er ruim 2000 producten aangemeld. Die worden op donderdag 22 maart aangeleverd op een speciaal keuringsadres. Daar wordt vervolgens twee dagen door maar liefst 80 juryleden geproefd en gekeurd. Er zijn dit keer 28 rubrieken, onderverdeeld in drie grote productgroepen, namelijk Worst- en vleeswaren, Traiteur en Presentatie. Nieuw dit jaar is dat ik arbiters inschakel. Zij staan bij de keurtafels, beslissen in geval van twijfel en adviseren de jury. Uiteraard werken we met een aantal vaste punten waarop de producten worden beoordeeld: geur, consistentie, smaak, samenstelling, kleur en vorm."

Praktisch

De keuring van de ingezonden producten vindt plaats op donderdag 22 en vrijdag 23 maart.De uitreiking van de prijzen van de vakwedstrijd 2007 vindt plaats op woensdag 28 maart, tijdens de vakbeurs Slavakto. De Slavakto maakt onderdeel uit van de Food Week, een verzameling food gerelateerde beurzen. Naast de Slavakto vinden ook de beurs VERS en de supermarktbeurs ROKA plaats. Openingstijden: maandag en dinsdag van 11.00 tot 21.00 uur. Woensdag van 11.00 tot 18:00 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.foodweek.nl.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht